2011/12/03

Josko se talvi jo tulis?



Tänään oli vuorossa askellajien läpiratsastus hieronnan jäljiltä. Kenttä oli taas jäätynyt, mutta onneksi oli suhteellisen tasainen (pysty kaikki askellajit menemään läpi). Sais tulla sitä lunta!!!

Pakkasta oli vaivaset -1 astetta, mutta oli kummenkin ja Fridakin oli heti säpäkämpi. Liikkui kuitenkin jotenkin letkeämmin, mutta ei mitään suurta muutosta heti hieronnan jälkeen tapahtunut. Nyt vaan lisää liikkeen laajuutta, sillä eihän pelkkä hieronta vaikuta (ainakaan meillä). Laukassa oli ehkä suurin muutos, sillä se pyöri paljon paremmin ja poni laukkasi tasaisemmin.



Aloiteltiin ihan perus käyntitaivutteluilla, joiden jälkeen ratsastin molempiin suuntiin hetken kevyttä ravia. Frida oli ihan kiva, mitä nyt nojasi hieman turhan paljon ohjaan. Ravin jälkeen huilittiin hetki ja otettiin sitten reipasta laukkaa molempiin suuntiin koko kentällä. Tosiaan laukassa oli suurin ero, sillä se pyöri tavallista paremmin eikä tuntunut niin "kököltä" kuin yleensä (: Frida oli innoissaan kun pääsi kunnolla laukkaamaan ja olisi vain kaahotellut :D

Laukan jälkeen huilittiin hetki ja otettiin sitten vielä harjoitusravissa hieman taivuttelua ympyrällä, jonka jälkeen pari kiekkaa eteen-alas kevennellen. Vielä enemmän ois kokonaisuudessaan saanu tuoda takaosaa alleen, mutta tais olla lihakset vielä hieman arat (hieroja sanoi, että saattaa olla vielä parikin päivää arat), joten kaikki aikanaan. Mentiin reilu 30min. ja lopuksi kierretiin kenttä + tarhat ratsastaen. Huomenna maastoilemaan (:



4 kommenttia:

  1. saako liittyä seuraan, siis maastoilemaan?:o

    VastaaPoista
  2. tiiistaina sitten (:

    VastaaPoista
  3. Anonyymi6/12/11

    Hienoa työtä oot tehny ponis kans , mut ihmettelen miksi Frida on kuitenkin niin läski/tanakka vaikka sitä ratsastetaan ja liikutetaan monipuolisesti? ;o En pahalla tarkoita , mutta on jäänyt asia vaivaamaan (:

    VastaaPoista
  4. Tottakai se on pulska kun heitän sille aina vähän ylimäärästä heinää (se saa 8-9kg heinää + siihen se pari kiloa lisää, vois vähänä olla tarkempi ite) :D Mielummin kuitenkin pyöreä ja vatsa kunnossa, kuin solakka ja maha kipeä.

    Eiköhän masukin karise pois talven aikana kun reenaillaan. Kesällä se vaan yksinkertaisesti lihoaa laidunheinästä, vaikka mitä tekis (ja onhan se laihtunut kesästä kun edestä päin kattoo).

    VastaaPoista