2011/12/21

Lettipää vauhdissa (:

Pääsin tänään 12 koulusta, joten kerrankin oli mahdollisuus ehtiä tallille valoisaan aikaan. Niinpä tästä innostuneena suuntasimme isolle kentälle äitini kanssa. Jo matka osoittautui kuitenkin aika mahdottomaksi; märkää ja upottavaa mudan ja lumen sekoitusta.

Jotenkin kuitenkin raahauduimme isolle kentälle, kokemaan vielä toisen pettymyksen. Poni kyllä käyttäytyi aivain mainiosti, mutta kentän pohja vain oli ihan järkyttävässä kunnossa. Ei siellä pystynyt kunnolla edes kävelemään, joten suunnattiin takaisin pikkukentälle.

Aloittelin melkolailla heti alkulämmittelyt pidemmällä ohjalla ravissa ja laukassa, oltiin kuitenkin kävelty jo alkukäynnit kunnolla isolla kentällä. Frida oli tosi kivan tuntuinen ja liikkui halukkaasti. Alkuverkan jälkeen tehtiin siirtymisiä ravistä käyntiin ja takaisin raviin. Tämä sujui oikein hyvin (:



Tämän jälkeen hieman vaikeutettiin; ravista pysähdykseen ja takaisin raviin. Poni pysähtyi kohtalaisen hyvin, muutaman käyntiaskeleen kautta. Liikkeelle lähti huomattavasti paremmin. Tehtiin tätä molempiin suuntiin onnistuneesti ennen välikäyntejä.

Välikäyntien jälkeen ratsastin keskiympyrällä ½ kierrosta laukkaa ja toiset ½ kierrosta ravia. Eli toisin sanoen treenailtiin nostoja. Frida oli ihan super! Nosti todella pienestä avusta ja helposti, laukan nostot kun ovat aina olleet vaikeita. Oli magea tunne kun poni kuunteli niin hyvin (: Molemmat suunnat sujuivat tosi hyvin, joten tyytyväisinä ravailtiin loppuravit + käytiin loppukäynnit maastossa.


ps. huomenna loma! (: (sais tulla vaan lunta ja pakkasta nii saattas päästä sinne isollekkin...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti