2014/08/13

My Day - tallipäivä

Olen unohtanut kertoa teille meidän ekasta kunnon hyppytreenistä, mutta koitan ehtiä kertomaan siitä joku muu päivä, sillä nyt olisi luvassa My Day tyylinen postaus, olkaapa hyvä!

08:00 Herätys! Olin tosin herännyt ensimmäisen kerran jo ennen seitsemää, sillä ulkona oli hirveä ukkonen + pelkään joka aamu, että nukun pommiin ja heräilen vähintään muutaman kerran ennen oikeaa herätystä...


08:21
Olin ehtinyt jo syömään aamupalaksi puuroa, pukea ja laittaa muutenkin itseni valmiiksi. Talliin piti mennä vasta ysiksi, joten ehdin vielä tiskata ja muutenkin siivota kämpän.


08:45 Suuntana laidun ja mukana ötökkämyrkyt. Haavahoidon kohteeksi joutuivat Udna, Fjella, Geira ja Nasu.


09:55
Vesien täyttöä. Muuten kiva, mutta varsat keksivät järsiä letkua! Koita siinä sitten hätistellä kolmea kauhukakaraa ja täyttää vesiä ilman sähköiskuja :D


09:05
Muutamia suloisia vauvakuvia tai lähinnä epätoivoista kuvaamisen yrittämistä. Kakarat olivat nimittäin aivan liian seurallisella tuulella ja suurin osa kuvista sisältää vauvaheppojen turpia (yksi sentään pysytteli vähän kauempana ja sain napattua mm. tämän kuvan).


09:15 Heppojen kuskaamista syöttelytarhoihin. Kuvassa Lasse ja Trulte. Myös Fixi ja Sigurd pääsivät syöpöttelemään!


09:30
Operaatio tallin pesu alkoi! Ai että tuli ikävä Ypäjää ja painepesuria :c Voin sanoa, että oli rankkaa tiskiharjalla jynssätä! (+ tuolla isommalla harjalla)


11:00
Ihana (tai ainakin syötävä) mikroateria. Jotain kanaa ja riisiä se oli elikkäs lounastauko.


11:15 Pikainen datailuhetki. Perusjutut eli facebook, blogger, hevostalli.net, sähköposti. Vastaus muutamaan sähköpostiin ja muutaman seuratun blogin pikainen vilkaisu. Tämän jälkeen jatkamaan tallin pesua 11:30->


12:30 Nälkäisille hepoille päiväheinät! Syöpöttelemään pääsivät Fjalar, Kiken ja Minor.


12:40
Tallin siivous jatkui, nyt vuorossa käytävän ja tallikämpän lakaisu. Puhdasta tuli :) Tämä tosin on ihan mun oma juttu, ei siis mikään pakollinen.


13:10 Ponipoika valmiina töihin! Eli Minorin hakeminen, varustaminen ja omien kamppeiden vaihto. Poni oli ihan hirvittävän likainen, jes.


13:30 Ratsastus alkakoon. Mentiin tänään taas maneesissa, tosin vähän lyhyemmin kuin eilen. Minor oli taas ihan super! Tehtiin eilen suunnittelemaani tehtävää, joka eteni näin: Käynnissä pituushalkaisijalle -> väistöä pitkälle sivulle -> lyhyen sivun keskeltä laukannosto käynnistä -> laukkaa pitkäsivu toiseen päätyyn -> lyhyen sivun keskeltä siirtyminen harjoitusraviin -> pääty-ymyprä, jonka viimeisellä neljänneksellä siirtyminen käyntiin -> kulma käynnissä ja uudestaan pituuslävistäjälle.

Pakko sanoa, ettei Minor ole kertaakaan väistänyt niin hyvin ja rennosti kuin tänään! :) Muutenkin se keskittyi uskomattoman hyvin ja oli taas ilo tehdä töitä. Muistui taas mieleen miksi halusi juuri tämän ponin eikä mitään hienoa koulupuokkia ;)

Ratsastuksen jälkeen sapuskat ponille (kivennäiset, suola, biotin) ja hännän pesu + relaxantin suihkutus häntään. Tämän jälkeen poni takaisin tarhailemaan ja kamppeet paikoilleen.


15:40 Toinen ateria, ratsastaessa tuli nälkä! Nuudeleita, salaattia, tomaattia, oliivitofua ja fetaa + hapanimeläkastiketta. Nam! Oli vain kauhea kiire (mukamas), joten hirveästi ei kerinnyt nauttia...

//edit! Unohdin ihan, että kerkesin käymään tässä välissä suihkussa. Ei ihme että oli kiire syödä! :D


16:10 Hakemaan heppoja sisälle tunteja varten. Ensin Kayla ja Dunja, sitten Silvert, jonka jälkeen pariskunta nimeltä Lasse ja Trulte, sitten Fixi ja viimeisenä muttei vähäisimpänä Kiken.

Tuntilaisten odottelua ja sen jälkeen avustusta hevosten laitossa. Tunnin aluksi avustamista satulavöiden ym. jalustinten säätämisessä.


17:20 Heinäkottareiden täyttämistä iltaa ja aamua varten. Yhteensä tuli täytettyä 2kpl kottareita ja 7 pussia heinää.


18:15 Kiken-mummo pyllypesulla. Ei ollut mummo ihan samaa mieltä kanssani ja koitti ovelasti luikahtaa pesarilta kohti avonaista ovea. Ei paljon naurattanut kun olin luottanut siihen etten mitään narua tarvitse kun talutan sen vain karsinasta pesarille... Onneksi vahinkoa ei sattunut!


18:30 Vielä muutama pussi heiniä! Laitumelle 2kpl tammoille ja varsoille + samalla reissulla kivennäiset koko poppoolle, vesien täyttö ja haavanhoidot. Koitin olla ovela ja tehdä haavanhoidot poneille niiden syödessä, mutta sainkin vain iskun päähäni kun ponit hätistelivät toisiaan ahneudessaan. Muistutus: Ensi kerralla anna niiden ensin rauhoittua syömään ennen kuin yrität hoitaa haavoja sitomatta hevosta kiinni... Tai sitten ota se naru.


18:50
Satulan pyyhkäisy kostealla, sillä päivällä ei yksinkertaisesti ollut aikaa. Sen jälkeen kentän laidalla tunnin seuraamista ja JÄÄTYMISTÄ. Oli oikeasti kylmä! Hyi, sanon minä, sieltä se syksy tulee.


20:10 Hepoille iltaheinät (Fjalar, Kiken, Minor, Sigurd, Fixi, Lasse ja Trulte) ja kivennäiset (kaikille), Lasselle ja Trulttelle vedet (muilla automaatit) ja tallin ovet kiinni. Iltatalli valmis 20:25.


20:39
Pikareissu Röykän valintatalolle. Ostoslistalla hurjat: ruisleipää. Takaisin vähän ennen ysiä, jonka jälkeen jugurttia nassukkaan, kuvien muokkausta ja tämän postauksen kirjoittamista ym. Tällä hetkellä kello on 22:56 ja kohta pitäisi suunnata untenmaille, jotta huomenna taas jaksaa :)

Mitä mieltä olitte? Teenkö joskus uudestaan vastaavanlaisen "My Day" postauksen?

8 kommenttia:

  1. Hyvä postaus, ehdottomasti näitä lisää. :) Milloin palaat muuten ypäjälle ja mitä linjaa rupeat opiskelemaan? Huomasin tuossa kun laitan kommenttia että anonyymit ei voi kommentoida ollenkaa, vain kirjautuneet lukiat, onko näin aivan tarkoituksella?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa kuulla, että tykkäät! :)
      Ypäjälle palataan syyskuun puolessa välissä, jolloin toivottavasti on tallipaikka sieltäkin!
      Suuntautumisethan alkavat joulun jälkeen, mutta rempalle olen menossa (ratsuhevosen peruskoulutus siis).

      Anonyymien kommentoitu on ollut tarkoituksella pois. Olen poistanut sen joskus 2(?) vuotta sitten (kuitenkin siis Frida aikoina), jolloin saatiin anonyymeiltä paljon kuraa niskaan ja oli muutenkin tarpeeksi rankkaa, joten oli silloin fiksuin ratkaisu, mutta nyt voisi kokeilla uusiksi! Kiitos kun mainitsit asiasta, itse en ole tätä enää muistanutkaan.

      Poista
    2. Toivottavasti sitten kuullaan myös blogin puolella, millaista on opiskella rempalla. :)

      Poista
    3. Uskon, että kyllä tulee varmasti kirjoitettua myös siitä :) Kunhan nyt sinne saakka päästään!

      Poista
  2. Tää oli tosi kivaa vaihtelua! Tee toki jatkossakin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että tykkäsit :) Näitä on myös kiva toteuttaa, joten eiköhän tässä vielä työssäoppimisenkin aikana toinen vastaavanlainen tule!

      Poista
  3. Voi miten kiva oli lueskella tallipäivästä tutussa paikassa. Seitsemän vuotta sitten olin itse työssäoppimassa Solsikella ja paljon mukavia muistoja sieltä kertyi. Osa sen aikaisista hevosista on vaihtanut kotia, oma suosikkini mukaan luettuna, mutta mukavaa katsella kuvia "vanhoista" tutuista. Kiken onkin tuttu vähän pidemmän ajan takaa, kun -99 sain kunnian olla hänen hoitajansa, 11-vuotiaana tyttösenä! Kiitos tästä! :-)

    Itsekin olin ihan naatti ja pienillä päivätauoilla vedin hirsiä sen, minkä vaan ehdin. Se huono puoli paikanpäällä asumisessa tietenkin on, että pitää olla "koko ajan" käytettävissä, aamusta iltatallin tekoon asti. Silloin oli onneksi apulaisina kourallinen reippaita hevostenhoitajatyttöjä. Ja hevosethan olivat mitä mahtavimpia! Ikuinen ihastus keltaisiin (,valkoisiin ja harmaisiin) viikinkiponeihin on kyllä taattu tässä seurassa. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olenkin miettinyt onko täällä aijemminkin ollut työssäoppijoita, näköjään siis on! :)
      Kiken on kyllä jo saavuttanut ihan kunnioitettavan iän ja vielä jaksaa painaa, mestiksiinkin ilmeisesti tulossa ;) Super-mummo!

      Tuo on muuten täysin totta, että aina löytyy jotain puuhasteltavaa! Kun yhden homman saa tehtyä niin on taattu juttu, että seuraava odottaa ;) Muuten minäkin varmaan vetelisin päikkäreitä, mutta kun on Minor hoidettavana niin on pakko myöntää, että saa kyllä pää kolmantena jalkana juosta paikasta toiseen - vaikka mukavaa on, etenkin porukka; omistajat, tuntilaiset ja etenkin hepat! :) Nytkin on muutama heppatyttö silloin tällöin tallilla pyörähtänyt auttelemassa, mutta nyt koulujen alettua ja kelien oltua hirvittävät on saanut aika lailla yksin puuhastella aamusta iltaan. Oli muuten hauska kuulla kokemuksesi täällä olosta! :)

      Poista