2014/08/30

Maailman onnellisin ponityttö!

En voi oikein vieläkään uskoa tätä todeksi! Aloitan nyt kuitenkin kertomalla meidän kisapäivästä ihan alusta alkaen, enkä paljasta vielä tulosta, vaikka otsikosta voi paljon päätellä ja monessa paikassa tieto onkin esillä.


Kasin jälkeen heitin ponin tarhailemaan ja menin itse vielä nukkumaan kunnes äiti ajeli Tampereelta kisahoitajaksi :) Ahkera kisahoitajani oli paikalla noin 9.30, ja kympin aikoihin lähdettiin katsomaan alkanutta luokkaa. Katsottiin melkein kokonaan ensimmäinen luokka, jonka jälkeen käytiin syömässä.


Ruokailun jälkeen törmäsin entiseen ratsastuksenopettajaani, joka itse asiassa ratsasti Minoria vuonna 2012 mestaruuksissa! Juteltiin kaikenlaista ja tulipa hän moikkaamaankin poikaa, jonka jälkeen me hipsittiinkin sisälle valmistautumaan.

Tässä vaiheessa myös isäni saapui paikalle, joka oli tietenkin tosi mukava juttu! Kunnon tsemppausporukka siis mukana :) Minor oli ollut tarhassa melko levoton ja syönyt huonosti, mutta karsinassa oli normaali itsensä. Muutenkin sai kyllä olla ylpeä taas kerran fiksusta orista.


Verkkaan menin hieman ennen kahtatoista, oma rata alkoi 12.35. Verkassa Minor oli mukavan reipas ja ryhdikäs, mutta vähän paremmin olisi voinut kuunnella vasenta pohjetta. Lisäksi olisin voinut ratsastaa sen kevyemmäksi edestä, mutta olin muuten verkkaan todella tyytyväinen.

Oltiin mestaruusluokassa ensimmäisiä lähtiöitä. Ensimmäistä kertaa oli hirveän mukava ratsastaa radalla vaikka kyllä jännittikin (sopivasti)! Tehtiin omaan makuun tasainen ja perushyvä rata, jossa tuli yksi selkeämpi virhe, muuten tasaisesti. Tämä yksi selkeämpi virhe oli laukkalävistäjällä, jossa laukka putosi hieman liian aikaisin. Pisteitä saatiin yhteensä 327 eli 65,4%.

Kattokaa ny ku toinen on ylpeenä!

Loppu iltapäivä menikin jännittäessä sitä kuinka moni menee ohi ja päästäänkö palkintosijoille! Minor pääsi odottelemaan karsinaan ja syömään päiväheiniä, itse katselin kisoja. Paljon oli porukkaa ja hienoja hevosia! Loppujen lopuksi sijoitus oli 4/19 ja päästiin palkintojen jakoon (5 sijottui) eli ei kaikki työ ihan hukkaan ole mennyt :)

Minor oli palkintojen jaossa hirmuisen täpinöissään, tuntui kyllä tietävän mikä oli homman nimi. Itse olin elämässäni ensimmäistä kertaa palkintojen jaossa (ellei leirikisoja lasketa...) ja vau mikä fiilis! Oli hurjaa lähteä kovien paineiden alla vielä tuon tasoiseen porukkaan ja nyt voi olla ihan super onnellinen sekä ponista että omasta ratsastuksesta. Kisoissa oli tosiaan mukana ammattiratsastajia ja paineita lisäsi se, että Minor oli vuonna 2012 sijoittunut neljänneksi eli piti vähintään siihen yltää vaikka ihan harjoitusmielessä todellisuudessa mukaan lähdettiin, enkä ikinä olisi uskonut, että todella tämä tulos olisi mahdollinen! Huomenna otetaankin sitten rennommin, vaikka kisathan täällä meillä Solsikessa jatkuvat ;)


Huh huh, tekstistä tuli varmaan aika kamala sekasorto! Mutta pistetään sen piikkiin, että olen vieläkin ihan sekaisin tästä sijoituksesta - tuli sen verran puskista. Mutta nyt pitää painua nukkumaan, että jaksaa painaa vielä huomenna kisoissa toimihenkilönä ;) Meidän rata tuli videoitua, lupaan julkaista sen jossain välissä täälläkin!

Mestaruusluokan sijoittuneet
1. Noora Nisula - Kotalan Glimrende Rosa 71,6%
2. Emma Tuominen - Usvaniityn Midnattsprinsesse 70,0%
3. Elin Magnusson - Trolleman av Nordhaug 67,4%
4. Erica Lindfors - Minor II 65,4%
5. Roosa Kujanpää - Haavanesko 64,1%

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti