2011/02/05

[62] Oppimisen riemua


Pahoittelut vanhemmista kuvista...

Tänään meillä oli ensimmäinen "kunnon" valmennus, tai siis ensimmäinen kerta näistä vakiovalmennuksista. Saatiin testata valmentajan Freeform rungotonta satulaa, joka sopikin Fridalle loistavasti (: Ensi viikolla on tarkoitus testata vielä saman merkin "koulusatulaa" ja sitten mietitään, josko tuommoisen ihmeen löytäisi tammuskalle. Kun minulle on tärkeintä, että satula sopii ponille.

Itse valmennuksesta jäi todella kiva fiilis. Hoitaessani Fridaa jännitti niin maan perkuleesti, mutta onneksi se katosi kun pääsin ponin selkään :D No Fridakin alkuun tuntui vähän jännittävän ja tuijottelikin kaikkea "pelottavaa" kentän reunalla. Toisaalta, onhan se ymmärrettävää kun ponilla ollut kahden viikon ratsastustauko. Itse olin kuitenkin jo tyytyväinen siihen, ettei se säpsyillyt vaikka tilanne oli jännittävä ja tuulikin hieman (+ läheltä kuului melua).

Aluksi keskityttiin omaan ratsastusasentooni. Se oli selkeästi parempi Freeformilla, en kaatunut eteen kuten epäsopivilla rungollisilla, en edes keventäessäni. Pohkeen käyttöön kuitenkin piti puuttua, olen taas alkanut käyttää kantapäätä, kun pitäisi käyttää jalan sisäsivua. Olen sen jo kertaalleen opetellut n. 3 vuotta sitten, mutta on jo päässyt unohtumaan kun en tunneilla ole käynyt. Sain todella selkeät neuvot ja selitykset pohkeen käytöstä (: Sen jälkeen oli vuorossa ravisiirtymiset, joita tehtiin etupäässä ääniavuilla. Ne sujuivat hyvin ja jatkossakin on tarkoitus käyttää paljon ääniäapuja.



Tehtiin siis ensin lyhyitä kevytravi pätkiä, jotka sujuivat ihan mukavasti. Frida venytti rennosti eteen ja tuntui muutenkin rennommalta. Tehtiin tätä molempiin suuntiin, jonka jälkeen jatkettiin tehtävää vielä harjoitusravissa. Siinäkin poni toimi hyvin, itse asiassa vielä paremmin. Rungottoman kanssa pääsin hyvin myötäämään liikkeisiin ja tunsin myös paremmin Fridan liikkeet. Tamma venytteli myös hienosti harjoitusravissakin ja muutenkin kulki tasaisesti. Keskityttiin siihen, että hakeutuu rennosti eteen alas ja työskentelee myös siellä -> ei saa sellaista käsitettä, että voisi kiskoa minulta ohjat käsistä ja siirtyä käyntiin.

Kokonaisuudessaan poni siis toimi hyvin, vaikka toisinaan raviin siirtymisessä vähän kenkkuili (nosti päätään ja lähti tahmeasti liikkeelle). Liikkui kuitenkin halukkaasti ja tahdikkaasti, mikä oli mukava ero epäsopivien satuloiden jälkeen (: Pystyttiin jopa kävelemään loppukäynnit hyvillä mielin selästäkäsin, ilman säpsyilyjä tms. Tamsku käveli tyytyväisenä ja puhtaasti! Hienoa, toivottavasti kaikki nyt alkaa toimia ja löydetään Fridalle sopiva satula (esim. juurikin Freeformin rungoton). Ratsastuksen jälkeen poni sai vielä kunnon kehut ja tarkistettiin, ettei satula ollut hiertänyt. Nyt sitten taas mennään viikko vähän rennommin ja ensi lauantaina taas valmennus, sen jälkeen viimeistään uusi satula alle (:

3 kommenttia:

  1. Tää teidän blogi on aivan ihana ! :-) tykkään kovasti ja minusta teidän yhteistyö on kehittynyt hirmuisesti sekä toivottavasti jaksat vielä Fridan kanssa.
    (http://loveatfirstsight-nipsu.blogspot.com)<- minun ja ponini blogi.

    VastaaPoista
  2. ((: Kiitos! Onhan tuota luottamusta alkanut pikkuhiljaa kertyä, joskin kaikessa on vielä kehitettävää, eikä se harjoittelu varmasti ikinä lopu :D Hei, oon lukassu aina välillä tota teidänkin blogia! Sekin on kiva 8)

    VastaaPoista
  3. Anonyymi6/2/11

    Rungottomat ovat aivan ihania, suosittelen lämpimästi jos päädytte siihen :) Itse tosin tykkään enemmän Barefoot Londonista kuin Freeformista :)

    Hienoa jos/kun asiat alkavat sujua Fridan kanssa!

    VastaaPoista