2011/02/02

[61] Kevättä rinnassa ♫

Linnut laulavat ja pakkanen alkaa hellittää... Ainakin toistaiseksi :D Oon ollut tämän viikon ihan kevätfiilinkeissä, varmaankin juuri noiden lintujen ansiosta. Jopa valoisuus on alkanut palata! Pimeys alkaa vaivata vasta puoli kuuden maissa, mikä toki tarkoittaa valoisempia tallipäiviä (=kuvia) :) Ette arvaakkaan kuinka onnellinen olen näistä pikku seikoista. Nauttikaamme siis tästä pienestä piristyksestä talven keskelle "kuvapostauksella" ((:




Tänään päästiin harvinaisen ajoissa, 14:15. Tuntui ihan kummalliselta, kun yleensä päästään AIKAISINTAAN puoli neljä :o No ihan tyytyväisenä sitten lähdin tallille, jälleen kerran äipän kyydillä. Pitänee tässä vaiheessa kiittää äippääni jaksamisesta ja jatkuvasta tukemisesta (ja siitä että auttelee tallilla joka päivä!). Ilman häntä en varmasti jaksaisi! No niin ylistelyt nytten sikseen ja asiaan. Tänäänkin oli vuorossa juoksuttelua, jossa Frida neiti toimi hyvin. Lyhyen kä+ra juoksutuksen jälkeen päästin ponin vapaaksi ja tehtiin vähän irtojuoksutusta sekä seuraamisharjoituksia.

Irtojuoksutus sujui loistavasti, poni ei enää kaahottele kuin hullu pitkin kenttää, vaan jopa kuuntelee ja pysyy ympyrällä (tai sen tapaisella)! Toki aluksi kaahottaa kierroksen tai pari, mutta sen jälkeen oikeasti lukee apujani keskittyneesti. Vähän laukkaa + ravia ja muutamat luoksetulot riittivät tältä päivältä (: Koitan tällä hetkellä pitää treenit mahdollisimman monipuolisina ja tarpeeksi lyhyinä, jotta Frida ei kyllästyisi ja jaksaisi keskittyä koko ajan - tämä onkin tuntunut toimivan. Poni jaksaa keskittyä ja tekee hyvällä innolla töitä sen aikaa mitä vaadinkin, ei ehdi keskittyä riekkumiseen.

Irtojuoksutuksen jälkeen tehtiin hieman seuraamista. Frida oli sitä mieltä, ettei sen tarvitse minua kuunnella ja viskoi päätään "uhmaillen". Se koittaa haastaa minua leikkiin ja samalla koettelee vähän johtajuuttani. En kuitenkaan antanut tämän häiritä, vaan vaadin Fridalta aina siinä hetkessä jotain muuta, jotta joutui tottelemaan minua (esim. vaihdoimme suunnan yhtäkkiä tai pysähdyimme). Hetkessä sitten luovuttikin ja tyytyi tulkitsemaan eleitäni. Toimi siis hyvin vapaanakin kä+ra seurauksia ja pysähdyksiä, myös peruutukset sujuivat hyvin. Lisäksi tehtiin hieman väistöjä ( =paineen myötäämistä) toiseen suuntaan, tosin liinan kanssa. Sekin alkaa hiljalleen sujua. Olen todella tyytyväinen poniin (: Ovathan nämä PIENIÄ asioita, mutta tärkeitä yhteistyömme kannalta.


Satula-autoa ei nyt saada tälle viikolle sitten varattua -.- Tai saa nyt nähdä, toivottavasti saataisiin, koska Frida alkaa kohta tylsistyä kun joudun vain juoksuttelemaan sitä. Nooo, lauantaina on kuitenkin valmennus ja saadaan silloin testata valmentajan Freefromia, josko vaikka sopisi Friiduskalle (: Tallilla on muuten vähän ongelmia, tai no sanotaanko, etten voi luottaa täysin hoitoon. Täytyy nyt miettiä onko tallipaikan vaihto edessä, siinä kyllä on taas oma rumbansa...





KIITOS VALTAVASTI 35 LUIKIJALLENI, EN OLISI IKINÄ USKONUT (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti