2011/02/12

[65] Myötätuulen tuntua



Tänään meillä oli jälleen valmennus, kuten eilisessä postauksessa mainitsinkin. Kokeiltavana oli Freeformin SB koulusatula, joka kuitenkin osoittautui hieman huonommaksi. Satula oli lähinnä minun kannaltani huonompi, classic vain tuntui paremmalta (: Fridalle sekin kuitenkin sopi, vaikkakin tosiaan classic on parempi ja pysyy paikoillaan paremmin. Nyt illalla sattui myös iloinen tapahtuma satulaan liittyen -> löydettiin Freeformin sopiva satula ja maanantaina myyjä lupasi pistää postiin (: Wau, ei onneksi tarvinnut etsiä kauempaa! (vaikka olihan se 800e paljon satulasta ja PADista, toisaalta uutena ovat sen 1200e)

Itse valmennus oli taas mukava kokemus, vaikkakin heti alkujaan Frida oli jäykkä takaa. Sen vasen takanen teki lyhyempää liikerataa ja poni oli epäsymmetrinen. Jäykkyyttä olin huomannut jo eilen, joten ei välttämättä johtunut satulasta. Vähitellen tunnin aikana kuitenkin saatiin Frida liikkumaan takaa rennommin ja lopussa se liikkuikin taas puhtaasti. Voi olla, että se jännittää vain tuota tarhavaihdosta ja on jumissa sen takia, tai sitten sillä on joku muu jumi takapäässä - ei kuitenkaan arkonut kun valkku sitä vähän "hieroi"/paineli. Seurailen nyt jonkin aikaa ja jos jäykkyys jatkuu vielä niin tarkoituksena on tilata hieroja, eihän se ainakaan mitään pahaa tee.

Alkutunnista tosiaan Frida tuntui olevan tyhjä takaa (takapää oli "tallissa"), eikä nostanut ravia kovin halukkaasti. Niinpä otettiin aina kierros / puoli kierros kevyttä ravia ja sitten käyntiin, jossa kokorata leikkaa "syvemmässä" hangessa pidemmällä käynnillä. Näin Frida joutui nostelemaan takajalkoja mukaan paremmin ja alkoi astua rennolla tavalla paremmin alleen. Toimi hyvin ja lopputunnista poni tosiaan ravasti tasaisesti (: Tehtiin ihan tälläinen perus puolen tunnin treeni, joka loppujen lopuksi sujui loistavasti. Ei toki niin hyvin kuin viime valkka (koska oli sen verran jäykkä), mutta hyvin siihen nähden, että en ole taas ratsastanut viikkoon ja eilen oli muutoksia yms. Ei säpsynyt ja työskenteli halukkaasti, se riittää loistavasti minulle (: Ratsastajana minun tulee kiinnittää nyt myös huomiota siihen, että saan pidettyä koko ajan tuntuman (olen tähän itsekkin kiinnittänyt huomiota), joka on haastavaa kun poni ensin venyyttää alas ja sen jälkeen nostaakin pään ylös. No harjoitusta, harjoitusta (: Eiköhän omaankin ratsastukseen päästä vähän puuttumaan kun ponin varusteet ja jumit ollaan saatu kuntoon. Loistavat tunnelmat jäivät siis myös tänään, nyt saa vaan odotella milloin tuo satula saapuu ( = milloin päästään ratsastamaan), minua jo vähän jänskättääkin ((: No alkava viikko varmaan tehdään vielä maastakäsin ja katsotaan sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti