2011/02/06

[63] Me ollaan HIPPEJÄ (--:

Kuluuhan se aika näinkin, selaillessa nettiä ja tutkiessa lisätietoa rungottomista satuloista :D Löytyy kyllä NIIN monenlaista mielipidettä, toisien mielestä pilaa hevosen selän ja kun toiset taas ylistävät niitä maasta taivaaseen. Itse uskon siihen, etteivät kuitenkaan riko hevosen selkää asiallisesti käytettynä - eiköhän esimerkiksi valmentajani hepat olisivat sitten totaalisen rikki? No, eiköhän me jostain semmoinen Freeformi Friidallekkin löydetä ja jätetä nyt tämä tylsä "hippeilypälätys" taka-alalle (:

Tänään oli vuorossa jälleen maastakäsin työskentelyä, juoksutusta ja puomeja. Frida oli todella unelias / rauhallinen jo hoitaessa ja kentälläkin otti asiat aika lunkisti. Toimi taas ihan mukavasti ja kaksi puomia viuhkassakin ylittyi ihan hienosti ((: Ette arvaakkaan kuinka ylpeä olenkaan neidistä, vaikka onnistuneet asiat ovatkin melko pieniä. Lopuksi testailin peruutuksen; Frida tarjosi ensimmäiseksi väistöä, koska olin liian sivussa, mutta tajusi heti idean kun siirryin ponin eteen. Myös väistö toiseen suuntaan sujui hyvin. Koko treeni siis sujui ilman ongelmia ja poni loisti! Treenailun jälkeen harjailin ponia pesarissa ja ennen karsinaan vientiä päätin käydä taluttelemassa hieman maastossa.


Tyytyväisenä ja rauhallisena se sielläkin kulki vierelläni. Palatessamme kohti tallia (käytiin reilusti vajaan kilsan lenkki) Frida rupesi "pomottelemaan". Tultiin alas loivaa mäkeä, jolloin poni viskoi päätään irvistellen ja rupesi samalla ravailemaan. Kertaalleen jopa koitti tarrata takistani kiinni! Tässä vaiheessa otin selkeän pysähdyksen -> Minulle se ei ala ryttyillä! Ymmärrän hyvin, että Frida on nuori ja testailee vielä minua, joten minun vain pitää pysyä napakkana. Niinpä palattiin mäen ylös ja tultiin uudelleen alas, kunnes neiti toimi jälleen hienosti. Kertaalleen myös säpsähti yhden autotallin kohdalla, mutta siinäkin sitten vain uusi lähestyminen ja kaikki oli taas ok. Nyt aletaan opettelemaan maastakäsin ponin pään laskemista, jolloin se myös rauhoittuu (laskiessaan päätään hevosen aivot tuottavat jotain rauhoittavaa ainetta, kun taas nostaessaan pään ne tuottavat adrenaliinia. Luin yhdestä hevoskirjasta). Tätä siis harjoitellessa tämä viikko ja viikonloppuna taas valmennus (:

3 kommenttia:

  1. Ompa hyvä, jos on alkanu neiti jo vähän rauhoittua - ei tietenkään saa liikaa toivoa mutta kaksi askelta eteen ja yksi taakse, niinhän se menee :)

    VastaaPoista
  2. Ei oo ainakaan meidän tallissa hevosilla selkä menny rungottomasta rikki, tosin itsellä ei ole rungotonta mut monella muulla hepalla on (no eihän tolla ole itseasiassa satulaa ollenkaan), taitaa olla Barefootin satuloita kaikki.

    Oon tainnu sanoa jo tuhannesti mut voi että se on söpö :--3

    VastaaPoista
  3. ((: kiitos kiitos molemmille. Tuota satula-asiaa juu katellaan valkun kanssa, Freeformissa vaan se kätsy kun saa jalustimen paikkaa vaihtaa, mutta maksaa tosiaan yli 1000e.

    VastaaPoista