2011/02/15

[67] Mä oon niin LEIJA!



JES! Se tuli vihdoin, meidän Freeformi. Eihän sitä kauaa joutunut odottelemaan, mutta se vain tuntui ikuisuudelta. Kyseessä siis Freeformin SB Classic, kuin uusi(!!!) ja Mattesin correction half pad. Nyt kelpaa ratsastella ja vähän myös leijua :D Onhan tuon jo pelkän huovan ovh. 150e, no tämä onkin sitten minun synttärilahjani (synttärit 21. päivä).

Tallille päästyämme kaivoin satulan "paketista" ja aloin selvittelemään sen ihmeitä. Jalustinhihnat ovat kummalliset, en saanut niistä tollkkua, mutta kai ne tuollatavalla kuuluvat? No, selvittelen sitä lähipäivinä tarkemmin. Lisäksi tunkaisin tuohon romaaniin lisätäytteitä, täytyy nekin katsoa paremmin valkun kanssa. Satulan hihnat ovat uutuuden karheita ja olin ihan pinkeänä kun sovittelin sitä palleroisen selkään. Alkukohmeuden jälkeen se näytti istuvan ihan hyvin (: Etuosasta voisi ottaa vähän toppausta pois(?).

Pakkasta oli liki -20 astetta, joten käytiin kentällä vain räpsimässä muutamat kuvat ja testaamassa satula liikkeessä molempiin suuntiin. Frida toimi hienosti, vaikka vähän tuppailikin tuijottelemaan ties minne. Lopuksi testailin myös paineen väistelyä, toimi vähän liiankin hyvin. Olen nyt joutunut siedättämään Fridaa paineeseen, ettei väistä pienintäkin apuani. Toisaaltahan on hienoa, että Frida peruuttaa lähes pelkästään katseesta ja ehkäpä MINUN tulisi oppia hallitsemaan energiaani suhteessa poniin :D No ihan hyvin nuo loppujututkin sujuivat ja pian luikittiin takaisin talliin.

Tallissa tarkastelin vähän satulan jättämiä jälkiä. No juu, voisin opetella satuloimaan sen vielä paremmin, mutta ihan hyvät "jäljet" jäivät. Varusteiden pois oton jälkeen oli vuorossa Fridan mielestä kauhea operaatio >> tilsojen sulatus. En itsekkään nauttinut kun kenkäni kastuivat läpimäräksi. Fridalla on nyt ollut melkein kolme päivää kamalat tilsat ja nyt oli pakko tulla välillä sulattamaan ne. Onneksi tiistaina on kengitys, kun kaviot ovat nyt niin syvät että tilsoja ei saa millään irti. Frida käyttäytyi kuitenkin mallikkaasti ja pian oltiinkin valmiit (vaikkakin omat hermot meinasi palaa sen lumisontaturve -sekoituksen kanssa). Takki vain tytölle päälle ja takaisin ulos! (:


Tällä viikolla ei meillä ilmeisesti ole valkkua ja muutenkin vaikuttaa olevan pirun kylmää. Täytyy katsoa, jos kuitenkin voisin "läpiratsastaa" satulan, vaikkapa ihan lyhyt käyntitreeni. Toisaalta sitä ennen olisi ihan kiva ostaa joku kunnon vyö ja huopa penkin alle. Saisi kyllä nuo pakkasetkin lauhtua :s Ai niin, ollaan nyt päätetty, että kun saatiin vihdoin satulakin niin otetaan aluksi ihan rauhassa. Max 15 minuutin käyntitreenejä, joihin sitten hiljalleen lisätään mukaan myös ravia. Valmennuksissa sitten treenataan sitä 30min, kun muuten koitetaan pitää työskentely rentona ja mukavana (vaikka ovathan valkatkin tätä :D). Äh, en kyllä nyt osaa kirjoittaa yhtään mitään kun olen vieläkin niin innoissani tuosta satulasta ((:

12 kommenttia:

  1. Anonyymi15/2/11

    Tervetuloa rungottomien ihmeelliseen maailmaan :) Käytätkö alla pelkästään tuota Mattesia vai meinaatko laittaa romaanin ja satulan väliin vielä huopaa?

    VastaaPoista
  2. Kiitoskiitos (: Tarkoitus on hommata joku huopa, mutta noiden allehan ei "selkäsaumallisia" huopia suositella, joten täytyy katsella. Ja sitä tässä myös pohdiskelin, että täytyykö Mattes laittaa alimmaiseksi vai voiko sen laittaa satulaa vasten? Kun ei haluaisi sitä liata + jos ajattelee, niin mitä eroa?

    VastaaPoista
  3. Namnam hienohan tuo on!
    + Ihana toi tokavika kuva tai no, kaikki oikeestaan :D:D

    VastaaPoista
  4. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  5. Blah sori, mun netti taas kuseksii voi JES

    VastaaPoista
  6. :D eihän tuo mitään. Joo olin itekkin aika yllättynyt kuinka "satulamainen" toi oli. Noi kuvat on vähän mitä on ku jouduin niitä paljolti valottamaan, mutta kiitos ((:

    VastaaPoista
  7. Anonyymi15/2/11

    Romaanin pitäisi (mielellään) olla alimmaisena luomassa se selkärangantila :) Lampaankarvaiset on helppo putsata niille tarkoitetulla pesuaineella. Mattesilla on myös todella kivoja satulahuopia joissa on tuo topattava romaani mukana, tosin ovat yli satasen kappale :/

    VastaaPoista
  8. Satula on tosi hieno ja kivasti näyttää istuvan Fridan selkään :)

    VastaaPoista
  9. Heippa! Tosi kivan oloinen blogi sulla. Alan seurata ehdottomasti :)

    VastaaPoista
  10. Anonyymi, eikös se luo sen selkärangantilan vaikka olisi vasten satulaakin? Mietin vain, että kauhean vaikea saada oikeaan kohtaan jos laittaa ensin romaanin ja sitten siihen päälle huovan, jonka jälkeen enää ei nääkkään mihin kohtaan satulan laittaa.

    Krizz, jep olen itsekkin tyytyväinen (;
    banaaninvärinen, Kiitos! (: itsekkin lueskelen aina välillä teidän blogia.

    VastaaPoista
  11. Anonyymi19/2/11

    Silloin selän ja satulan välissä olisi huopa joka helposti pingottuu selkärankaa vasten, varsinkin jos hevosella ei vielä ole kunnon selkälihaksia. Jos mietit vaikka ihan niitä painontasaukseen tehtyjä huopia joissa on toppaukset, niin tajuat varmaan idean. Huovan voi myös jättää kokonaan pois välistä.

    VastaaPoista
  12. En kyllä tajua ideaa miksi huopa sen erityisemmiin "pingottuisi". Eikö ideana ole juurikin se, että satulahuovassa ei ole selkäsaumaa, jottei se paina. Eihän huovasta ole muuten mitään hyötyä, kun minulle se ainakin on vain satulan puhtaana pitämistä varten.

    VastaaPoista