2011/02/11

[64] Mummoja liikkeellä

En olekkaan päivitellyt tällä viikolla, joka johtuu tasan siitä ettei kamera ole ollut mukana tallilla (ja en postaile ilman kuvia).Viikko on kuitenkin sujunut ihan hyvin ja Frida toiminut mukavasti, sain jopa olla keskiviikkona ylpeä kun neiti ei yhtään pelännyt kovaakaan tuulta (: Onhan tässä toki hieman niitä huonojakin puolia ollut; keskiviikkona löysin Fridalta takasesta haavan, ei onneksi ollut kuin pieni hokkihaava - mutta haava kuitenkin. Tänäänkään ei ollut mikään unelmapäivä.

Olin tallilla vasta puoli kuuden aikoihin ja oli melko kiva ylläri kun Frida olikin putkitarhassa. Ihan mukavaa sinäänsä, mutta minulle ei silti voitu ilmoittaa (pienetkin muutokset kun vaikuttavat poniin herkästi)? No nyt se saa sentään syödä heinänsä rauhassa, mitä nyt viereisissä tarhoissa olevat hepat saattavat muuten kiusata. Ihan tyytyväiseltä se kuitenkin vaikutti kaikin puolin. Tänään oli jälleen vuorossa juoksutusta ja ponista kyllä huomasi selkeästi, että tänään oli tehty muutoksia. Kulki kuitenkin rauhassa ja kuunteli apuja, vaikka jäykältä vaikuttikin.

Lyhyen juoksutuksen jälkeen päästin ponin irti ja irtojuoksuttelin. Toinen suunta sujui hyvin, laukkaili nätisti ympärilläni ja vaihtoi askellajia pyynnöstä. Ongelmia alkoi ilmetä, kun vaadin Fridaa juoksemaan toiseen suuntaan. Sillä on selkeästi vähemmän lihaksia oikealla puolella ja liikkuu melko vastahakoisesti siihen suuntaan. Alkuun kyllä rallitteli siihenkin suuntaan, mutta kun pyysin ravaamaan alkoi pelleillä (-> juosta mua karkuun kulmasta toiseen). Lopulta sain ponin kiinni ja otin takaisin liinaan. "Kurinpalautus" eli avut selväksi liinaksi ja rentoa ravia siinä. Lopuksi jälleen vähän peruuttelua, väistöjä ja pään myötäily harjoituksia, jotka sujuivat kuitenkin ihan mukavasti (: Fridalle tuli ihan hikikin siinä juostessa, joten kieputin sen viltteihin (ja siitä tuli ihan mummon näköinen :D). Huomenna meillä onkin sitten valmennus ja päätetään siitä satula-asiasta.

Ärsyttää tuolla tallilla, kun äippä kysyi että pääseehän omistaja hakemaan kuivaheinää alku viikosta, jottei Frida joudu olemaan ilman ja sai vastaukseksi, että eihän se mitään sen vatsaa sekota vaikka olisikin ilman kuivaheinää vähän aikaa. Voi perkule! On kyllä tallin vaihto edessä jos ei saada asioita toimimaan, koska en kestä sitä että ponilla vatsa niin sekaisin, että raukka parka ei toimi ollenkaan ja kipuilee.

2 kommenttia:

  1. Voi kun Frida on söpö mummohuivi yllään x'')

    VastaaPoista
  2. :D poni vanhentu 20-vuodella

    VastaaPoista