2010/09/22

[10] Sataa sataa ropisee!

Aargh. Ensinnäkin pahoittelut siitä, kun en ole jaksanut kirjoittaa pariin päivään. Tällekkin on toki syynsä, mutta mitäpä sitä puolustelemaan, sanon vain, että tämä syksyn sateinen keli masentaa minua niin paljon etten oikein mitään jaksa tehdä :s Olempa huomannut, että ponikaan ei tahtoisi työskennellä vaan kenkuttelee vastaan.

No, toissapäivänä oli kuitenkin jälleen erittäin sateinen keli. Kenttällä lillui mutaliejua ainakin nilkkoihin saakka, ponikin oli saanut kaiken kukkuraksi kylmän vesisateen niskaansa. Mikäpä siinä, odottelin hetken toivoen, että sen paksuhko karvapeite kuivuisi hieman. Tajusin myös silloin, että verkkoloimi olisi oikeasti aivan loistova hankinta - fleecee ei nimittäin tuon ponin karvaa kuivata. Lopulta en enää jaksanut odottaa, toisaalta olihan poni kuivunut jo vähän, ja suuntasin Fridan kanssa kentälle. Juoksutus sujui alkuun ihan hyvin ja päätin jo hetken kuluttua kivuta tamman selkään. Mutta ehei, se vain lähti ravaamaan tohkeissaan. Tässä vaiheessa pysäytin ponin pettyneenä ja jatkoin juoksutusta. Frida alkoikin seuraavaksi riehua oikein kunnolla, pukitteli ja riuhtoi kuin hullu. No tulipa ainakin myös laukat molempiin suuntuun :) Kun poni sitten oli riehunut aikansa liinassa kipusin uudestaan selkään ja aloin työskennellä sen kanssa. Frida oli jäykkä ja tahmea, se ei toiminut läheskään niin hyvin mitä on välillä toiminut. Kokeilin ottaa myös ravipätkiä, mutta nekään eivät sujuneet. Mikään ei sujunut! Vihdoin kun sain ponin keskittymään edes hetkeksi päätin lopettaa puurtamisen. Fridalle jäi toivottavasti ratsastuksesta ihan ok fiilis ja tehtiin sen jälkeen vielä hieman seuraamisharjoituksia, jotka sujuivat hyvin :)

Eilen oli ponilla kengitys. Frida seisoi kohtuullisen hyvin käytävällä, itse asiassa pelkäsin että se riehuisi paljon enemmän. Kengittäjä lisäksi kehui Fridaa sen hyvistä kavioista ja hienosta käytöksestä :) Olin oikein ylpeä ponista ja päätin mennä kentälle tekemään vain hieman seuraamisharjoituksia. Frida ei kuitenkaan ollut tätä mieltä kun pääsimme kentälle. Se ei ottanut minuun minkäänlaista kontaktia ja niimpä päätin juoksuttaa sitä kevyesti. Frida ei kuitenkaan ollut tästäkään samaa mieltä vaan alkoi riehumaan liinassa. Se ryösti laukalle, kiskoi henkensä edestä ja pukitteli! Pysyin itse kuitenkin tyynenä, olihan parempi että se purki energiaansa liinassa kuin silloin kun olen selässä. Loppujen lopuksi tamma näytti hieman rauhoittuneen ja taluttelin sen sisälle. No toivottavasti tänään menee paremmin, nyt ilma näyttää ainakin ihan kivalta :3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti