2010/09/06

[5] Hörökorvia ja kontaktia

Yön aikana oli tapahtunut ihme! Frida ja Sula tulivat toimeen tänään loistavasti, ponit jopa rapsuttelivat toisiaan. Eilen Frida vielä juoksenteli tummaa ponia karkuun ja koitti vältellä sitä kaikin keinoin. Eiväthän ne toki mitään ylimpiä ystävyksiä vielä ole, mutta arvatkaapa vain meinasinko pakahtua onnesta kun näin neitoset kyhnyttämässä toisiansa :) Kuviakin tuli räpsittyä kaksikon puuhasteluista ja niitä toivottavasti saadaan tulevaisuudessa lisääkin. Tallille saavuttuani tilanne oli siis se, että neitokaiset rapsuttelivat toisiaan tyytyväisenä ja minä tallustelin tarhaan suu ammollani. Tämän jälkeen ryhdyin iloisesti siivoamaan karsinaa yms. lisäilemään vesiä, odotellen samalla että kenttä vapautuisi.

Haettuani Fridan tarhasta, jäi Sula hörisemään sen perään. Tämä päivä on oikeasti ollut ihan kummallinen, miten kahdesta ponista voi tulla näin nopeasti kavereita? Fridakin vaikutti kaipaavan Sulan seuraan kun vein sen sisälle ja ryhdyin laittamaan sitä kuntoon. No tuosta pienestä levottomuudesta huolimatta poni käyttäytyi taas erittäin asiallisesti, oon ylpeä ponista ♥ Ei yrityksiä syömisestä, eikä kuopimisesta. Ainoa minkä kanssa tänään tapeltiin hetkinen oli kaviot. Etukaviot, jotka nousevat normaalisti äänikäskystä, eivät meinanneet nousta, takakavioista puhumattakaan :> Poni peruutteli ja käänteli peppuaan oikein olan takaa, kunnes kerran huomautin tästä ärähtämällä, johan taas oli kunnioitus siinäkin asiasssa ja jalatkin nousivat nätisti. Lisäksi suitsien kanssa on aina ollut vähän ongelmia, mutta niistä selviää usein huomattavasti helpommin. Eli tänään oli tämänkin seikan puolesta loistopäivä :) Lopulta kun olimme valmiit, tallustelimme yhtämatkaa kentälle.

Aloitimme jälleen työskentelyn juoksutuksella. Pitäisi muuten joskus pyytää joku kuvaamaan vähän videomateriaaliakin ponista, saisitte nähdä minkälaiset liikkeet kirsikka(/liha)pallerolla on :D Lisäksi tulisi vähän näihin kuviinkin vaihtelua... No kuitenkin, poni oli tänään erityisen reipas ja huomiota sai pyytää alkuun aika useinkin. Harjoitellaan siis pitämään kontakti minussa ja liikkumaan nätisti ympyrällä :) Hetken kuluttua kun kontakti sujui käynnissä siirryttiin raviharjoitteluun. Hyvin sujui siinäkin pienien huomauttelujen jälkeen, raviinkin lähti hieman paremmin kuin eilen. Toiseen suuntaan oli ravissa hieman ongelmia, kun poni luuli että saisi hypätä esteen, eikä jaksanut ottaa niin hyvin kontaktia. Kerran tuli säpsähdyskin, mutta kokonaisuudessa olen erittäin tyytyväinen. Hieno palleroinen :) Juoksutuksen jälkeen siirryttiin ratsastukseen. Ratsastaessa poni oli ihan super! Toimi heti aivan loistavasti, kaikki avut oli läpi ja edestä oli tosi kivan tuntuinen. Ainoa mistä miinusta antaisin, oli ehkä hieman turha pöhiseminen ja paljon sai kyllä tehdä juttuja, että pysyi poni käsissä - mutta kivasti meni! Vähän otettiin ravipätkiäkin ihan hyvällä menestyksellä (vaikka ponia ei olisi kyllä kiinnostanut hidastaa ollenkaan) ja hyvillä mielillä lopetettiin tämäkin treeni.

Jäin vielä ratsastuksen jälkeen pitkäksi aikaa tallille, kun kyyti tuli vasta myöhään illalla. Ehdin siis siivota ponin kaapin, laittaa harjapakin järjestykseen ja muutenkin järjestellä tavarat paikoilleen. Lisäksi lellittelin ponin piloille ja leikkasin ensimmäistä kertaa Fridan harjan. Neiti ei tykännyt ollenkaan kun talutin sen kesken iltaruokien pesariin ja muutenkaan ei olisi malttanut seistä paikoillaan. Olen kuitenkin itse tyytyväinen ponin harjaan, eihän siitä täydellinen tullut, mutta ihan ok ekaksi leikkauksekseni :) Tässä vielä joku huono kuva uudesta tukasta!

6 kommenttia:

 1. Kiva että Frida edistyy hyvin, ja se ystävystyi lopulta Sulan kanssa (: Mä tykkään toosi paljon sun tavasta kirjottaa, mm, lisää vain ! (:

  VastaaPoista
 2. Mää tykkään myös! ja harja on musta tosi hyvin leikattu ekaks kerraks! ((:

  VastaaPoista
 3. Hahhah. Joo edistyyhän tää, mut esimerkiks eilen oli taas ihan mahdoton kun sillä oli yks vapaapäivä -.- En tykkää ku just ku kaikki menee tosi hyvin, nii sit on yks vapaa ja joutuu alottaa kaiken alusta :3 No etin tälle hoitajan nii ei tuu näit ongelmii. Juu, jatkelen kirjottelua ja kiitos paljon molemmille :)

  VastaaPoista
 4. Meilläkin Roosa on aina vapaapäivän jälkee semmone hassu :')

  VastaaPoista
 5. Meillä ei vaikuta mitenkään on ihan samanlainen vaikka viikon vapaan jälkeen :))

  VastaaPoista
 6. Oi ku Fridallaki vois pitää ees sen yhen vapaan viikossa :D Mut toi oikeesti sekoaa 100-0 ja riehuu kun hullu!

  VastaaPoista