2010/09/09

[6] Kumipallo!

Hei Lukijat! Eilinen oli meille molemmille hieman rankempi päivä eikä kuviakaan tullut otettua, joten siltä päivältä ei tullut tekstiä - pahoitteluni siitä. No voin kuitenkin lyhyesti kertoa, mitä on tapahtunut. Keskiviikkona ponilla oli tosiaan vapaata ja torstaina kun menin sitä liikuttamaan oli se jälleen ihan mahdoton. Tuntuu, ettei ponilla voi pitää päivääkään vapaata tai se alkaa riehua ja pelkäämään kaikkea. Huoh. Torstai siis käytettiin juoksuttamiseen ja kaiken kummallisen pelkäämiseen. Lisäksi pääsin köpsöttelemään Tompalla, kun sitä piti kevyesti liikuttaa eikä tallilta löytynyt muita vapaaehtoisia. No tänään kuitenkin meni Fridankin kanssa jo paremmin :) Päästyäni tallille siivoilin kaikessa rauhassa karsinan ja muutenkin tallin käytävän yms. Tämän jälkeen päätin mennä kuvailemaan poneja, oma kyyti takaisin kun oli tulossa vasta lähemmäs yhdeksää illalla. Ponit olivat tänään hieman helpompia kuvattavia, mutta aina tuntuu, että ne änkeävät kamalan lähelle kameraa ja että Frida on kauhean mustasukkainen kun koitan rapsuttaa aina välillä Sulaakin :D No ihan kivoja kuvia sain räpsittyä molemmista ja enköhän minäkin tässä ajan kanssa kehity.

Kun olin sitten hakenut yllättävän kuraisen ponin sisälle ja saanut täytettyä tarhan vesiämpärin ryhdyin harjausurakkaan. Fridakin meinasi kyllästyä kesken kaiken, kun karvaa vain tuntui lähtevän lisää ja lisää. Karvanlähtö siis meneillään, toivottavasti poni ei kuitenkaan ihan vielä talvikarvaa kasvata :s Muuten harjaus sujui jälleen ihan hyvin ja pian olimmekin päässeet jo kentälle. Ensimmäiseen suuntaan juoksutus sujui hyvin, Frida otti paljon kontaktia eikä säpsynyt. Olin todella tyytyväinen poniin, joka eilen oli ollut ihan mahdoton. Harmikseni toinen suunta kuitenkin tuotti ongelmia. Ensinnäkin naapurissa alettiin ajamaan nurmikkoa ja ponin keskittyminen herpaantui ensimmäisen kerran, toinen häiritsevä seikka oli läheistä tietä tölttäävät issikat. Frida sai kunnon sätkyt ja veteli pukkilaukkaa kumipallona ympyrällä. Siinä oli totisesti pitelemistä ja kun lopulta poni hidastui käyntiin pysähdyttiin hetkeksi rauhoittumaan. Lopulta poni osasi rauhoittua juoksutuksessa ja päätin kivuta selkään.

Yllätyksekseni poni oli aivan unelma selästäkäsin! Se kuunteli jokaista apuani ja oli etenkin edestä tosi kiva (: Frida hakeutui jopa hieman muotoon ja polki takaa hyvin. Jälleen tein todella paljon voltteja ja suunnanvaihtoja, näin saatiin poni pysymään käsissä ja kuuntelemaan. Olisin voinut vaikka heti kiittää ponia ja hypätä alas selästä, sen verran mahtavalta se tuntui. Päätin kuitenkin ottaa myös lyhyitä ravipätkiä, jotka nekin sujuivat hyvin. Ravissa tosin ponilla ei ole voimaa työskennellä "oikeinpäin" ja pätkätkin pidän vielä todella lyhyinä. Aaaa, tää tyttö on tyytyväinen poniinsa! :) Kumpa se alkaiskin toimia aina tolleen selästäkäsin. Otettiin siis tänään ihan lyhyt työskentely ja palattiin sitten takaisin talliin. Jälleen kerran poni sai valtavat määrät herkkuja (omenoita) ja pusuja, tyytyväisenä se jäikin lepäilemään karsinaansa. Saa nähdä miten huomenna menee :)


Tähän loppuun haluan kuulla teidän muiden mielipiteet ponin lihavuudesta, onko se yhtään laihtunut? Ensimmäisessä kuvassa olen koeratsastamassa ponia, toinen kuva on vajaan kuukauden päästä siitä - poni on juuri tullut minulle ja kolmas kuva on nyt pari päivää sitten otettu, poni on ollut minulla kohta kuukauden. Lihaksia ei ole vielä edes treenattua, aikanaan sitten.



6 kommenttia:

  1. on se ainaki mun mielestä laihtunu :D
    vau!

    VastaaPoista
  2. munki mielestä on kyllä lähteny, tosi nopeesti (: hyvä erica!

    VastaaPoista
  3. Hyvähyvä :D Mietin vaan, että näyttääkö se omaan silmään vaan laihemmalta. Nyt sitten aletaan syötämmään heinän lisäksi jotain väkirehua, että jaksaa sitten jotain tehdäkkin :D

    VastaaPoista
  4. no on laihtunut! :)

    VastaaPoista
  5. Anonyymi13/9/10

    onhan se laihtunut : D ei tarvi kyllä enään laihtua =)

    VastaaPoista
  6. Jep, tohon nyt vaan koitetaan saada lihaksia :D Siinä sitä hommaa sitten riittääkin!

    VastaaPoista