2010/09/05

[4] Esityskelpoinen yksilö

Tänään piti ponilla olla vapaapäivä, mutta päätin kuitenkin aamulla lähteä tallille suhteellisen hyvän sään johdosta. Osittain syynä oli myös se, että täytyi näyttää kaverilleni mitä ponille tulee päälle kun sitä liikutetaan yms. tulevaa viikkoa varten, jolloin olen poissa. Pääsin tallille joskus yhdentoista aikoihin ja odotellessani kaveria kuvailin Sulaa ja Fridaa hetken tarhassa. Ponit eivät tosin olleet kuvaustuulella ja kuvista tuli mitä tuli... Tajusin muuten tänään, että ponin liikakiloista on varmasti tippunut ainakin se 10kg - ei se ainakaan näytä yhtään niin pallolta mitä oli silloin kun kävin sitä kokeilemassa! No kuitenkin, kun kaverini saapui niin näytin ensin missä tavarat ovat ja siivottiin sitten ponin karsina. Kun kaikki "tallihommat" oli tehty käytiin hakemassa Frida sisälle ja ruvettiin harjailemaan sitä.

Olin jo valmistautunut siihen, että se näyttäisi kaikki huonot tapansa ja antaisi oikein loistavan ensivaikutelman, mutta ei! Poni käyttäytyi kuin unelma, seisoi nätisti harjatessa ja kaviotkin nousi ongelmitta. Ei oikeastaan missään ollut ongelmia, ei edes pientä poneilua mitä se toisinaan saattaa tehdä. Mitä nyt poni koittaa aina syödä minut, mutta ei onneksi kavereitani :D Toisaalta nyt en voi olla neuvomassa jos ongelmia sitten tuleekin, eli sinäänsä tuo loistokäytös ei välttämättä ollut juuri tällä kerralla mikään hyvä idea.

Pian olimmekin valmiit ja talutimme varustetun ponin kentälle. Tässä vaiheessa tajusimme, että juoksutuspiiska jäi tietenkin kotiin ja virittelimme raipasta ja paalinarusta "juoksutuspiiskan". Pystyin ainoastaan toivomaan, että se vakuuttaa Fridan, mutta arvatkaapa vain :D Juoksutus kuitenkin sujui oletettua paremmin, opit oikeasti taisivat mennä perille ja poni toimi jopa kaverillani! Toisaalta tuntui kyllä siltä, että piiska ei oikein vakuuttanut tammaa ja se olisi minä hetkenä hyvänsä voinut ruveta temppuilemaan. Kyllähän poni tekee vielä sitä, että koittaa puskea lapa edellä pois ympyrältä, mutta tätäkin koitetaan kitkeä ajan kanssa pois ja se johtuu kyllä etupäässä esteestä joka on tavallaan ympyrän tiellä ja täten häiritsee Fridan näkökenttää. Lisäksi poni keksi tänään säpsähtää kerran jotain ja muutenkin sillä oli virtaa melkoisen paljon kaahottaa. Kai se kuitenkin ihan hyvin käyttäytyi :D Ainakin minusta tuntui siltä, eikä se koittanut karata kertaakaan käsistä.


Itse juoksutus siis sujui hyvin ja poni oli kuulolla. Aluksi käyntiin siirtyminen ja pysähdykset olivat tahmeita, mutta loppua kohden nekin paranivat. Lisää vain varmuutta molemmille niin eiköhän se siitä (ja sitten kun saadaan uskottavampi piiska niin raviinkin voi varmasti lähteä heti!). Fridan kanssa siis jatketaan kontaktiharjoituksia liinassa ja pikkuhiljaa siitä sitten edetään. Juoksutuksen jälkeen otettiin ponilta kamat pois ja päästettiin se sitten syömään tarhaan päiväheiniä. Eli ihan kiva peruspäivä tänään :) Loppuun vielä kuva kirsikkapallosta tarhailemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti