2010/09/26

[13] Koulutuuppausta, ainakin melkein!

Aurinko armas kuivas satehen! Niin ainakin täällä kävi ja eilisen pilvipeitosta ei ollut aamulla häivähdystäkään. Tästä iloisena lähdin jälleen suhteellisen aikaisin tallille nauttimaan raittiista ulkoilmasta. Ilma oli tosiaan mitä ihanin, vaikkakin tuuli oli melkoisen navakka, joka hieman mietitytti - mitäköhän Frida tuumaisi tuulesta. Sitä en kuitenkaan kauaa ehtinyt miettiä, kun saavuimme tallin pihaan ja suuntasin kuvailemaan poneja. Frida osaa olla huvittavan mustasukkainen kun koitan rapsuttaa välillä Sulaa :D Tänäänkin se luimisteli ja hätisteli issikkaneitosta luotani ja yritti samalla saada kaiken huomioni. Tästä huolimatta onnistuin nappaamaan pari rapsuttelukuvaa Sulasta ja Fridasta. Kun sitten kuvia oli räpsitty tarpeeksi talutin tamman pesariin. Harjaus sujui jälleen hyvin, samoin kuin varustaminen, niinpä kävelimme jo hetken kuluttua kentälle.


Aloitin jälleen juoksutuksella, joka sujui hyvin. Juoksutuksesta ei siis ole mitään kummempaa kerrottavaa, koska nykyään juoksutan ponia vain sen verran että sen lihakset lämpenevät. Tämän jälkeen kipusinkin selkään. Tarkoitus oli tehdä lyhyt treeni pyöreässä muodossa, gramaanien avustamana. Alku sujuikin ihan hyvin, poni haki muotoon tavalliseen tapaan. Oikeaan kierrokseen Frida oli kylläkin erittäin jäykkä, puski pohjetta vastaan ja taipui huonosti. Siihen koitetaankin keskittyä seuraavat pari päivää ja saada tamma taipumaan myös siihen suuntaan. No, en tällä kertaa jaksanut puuttua jäykkyyteen, koska tamma oli laiskahko eikä minulla ollut piiskaa mukana. Niinpä aloitin raviverryttelyn. Frida kulki jälleen pää taivaissa, mutta ei ehkä ihan niin paljon kuin tavallisesti. Pidempi työskentely olisi varmasti saanut aikaan tuloksia, mutta jo hetken kuluttua jouduimme antamaan gramaanit Tompalle (joka tarvitsi niitä enemmän). Hmph, loppuratsastus sujui miten sujui. Välillä tuli ihan kivoja ravipätkiä, mutta loppujen lopuksi olisin odottanut enemmän. Ihan hyvin siis kuitenkin meni ja tyytyväisin mielin lopeteltiin.


Taluttelin jälleen ponin pesariin ja riisuin varusteet, sekä harjasin tamman. Frida seisoi kuopimatta ja oli muutenkin nätisti :) Toivottavasti oppisi seisomaan yhtä nätisti myös ennen ratsastusta. Lopulta kun olin saanut tamman valmiiksi talutin sen tarhaan ja keräsin kiiruusti kamppeeni, meille nimittäin tuli kiire kun traktori oli tulossa tallille ja meidän automme oli tiellä. No huomenna ehdin ehkä putsailla varusteita ja tehdä muutenkin kaiken vähän huolellisemmin :D

2 kommenttia:

  1. tossa ekassa käyntikuvassa Frida menee NIIN hianosti ! vau ! kyllä se ravikin siitä sitten lähtee, meilläkin mentiin aluks iha varovasti, kun ei ollu tasapainoo (:

    VastaaPoista
  2. no kyllähän se paremmin menee ku alkuu :D Nytky alkais kulkee vähä lyhyempänä. Jepjep, pitää alkaa irtohypyttää, et tulis lisää tasapainoo :D

    VastaaPoista