2011/09/29

Heppailua kerrakseen!


Tänään minulla olikin "taksvärkki" eli siivoilin kotona ja lähdin aikaisin tallille (: Ratsastelin siis Fridan yksikseni isolla kentällä, tarkoituksena tuuppailla oikein kunnolla koulua.

Tarkoituksesta pidettiinkin myös kiinni, vaikka alku ei ollut lupaava. Käyntiverkka sujui vielä ihan nätisti, mutta ravissa ponin mielestä kaikki oli niin pelottavaa ettei töitä voinut tehdä! Piti taas hirveästi peruutella ja pomppia paikoillaan. Olin kuitenkin päättäväinen ja pian päästiinkin aloittamaan tehtävää; muuten harjoitusravia, mutta joka kulmaan pysähdys ravista ja liikkeelle muutaman käyntiaskeleen kautta. Aluksi Frida tikitti jännittynyttä ravia, mutta hiljalleen alkoi keskittyä ja sitä mukaan rentoutua.

Hinkattiin kys. tehtävää molempiin suuntiin aika kauan, kunnes se sitten sujui oikein kivasti. Tämän jälkeen taivuteltiin vielä reilusti sisälle keskiympyrällä, molemmat suunnat sujuivat oikein kivasti - poni oli notkea ja reipas! (:

Ponia jänskätti


Ravi tuntui niin hyvältä, että mietin jo välikäyntien aikana jättäisinkö tänään tähän. Frida oli kuitenkin alussa ollut inhottavan sählä ja nyt oli toiminut kivasti. Päätin kuitenkin ottaa laukkaa molempiin suuntiin keskiympyrällä ja voin sanoa ettei kaduta!

Frida oli ihan super hieno!!! Ei kaahottanut tai kaatunut sisään, vaan kuunteli hyvin, taipui ja jopa myötäsi (: Kyllä se vaan joskus osaa yllättää! Otettiin laukkaakin aika reippaasti, sillä energiaa kuitenkin ponilla tuntui olevan. Laukan jälkeen pidettiin toiset huilit ja lopuksi kevennellen otettiin ensin loivaa kiemuraa ja sitten loppuravit. Poni oli edelleenkin hieno (: Mentiin yhteensä noin tunti eikä Frida edes hionnut!

Kun olin Fridan sitten harjannut, venytellyt ja heittänyt sisälle syömään heiniä, oli vuorossa toisen hevosen ratsastus. Olin Vilmalle luvannut ratsastaa Ässän (Old Days) ja niinpä kävin hakemassa ruunan tarhasta.

Ässän kanssa alkuun mikään ei sujunut, se ei suostunut edes liikkumaan eteen päin. Peruuttaminen oli paljon kivempaa! En kuitenkaan tästä välittänyt ja istuin hiljaa. Ässäkin siinä tajusi, ettei pelleily kannata ja suostui pian liikkumaan eteenkin. Tehtiin pysähdyksiä ja harjoiteltiin oikein kunnolla taipumaan kulmassa, vaikeaa oli mutta onnistumisiakin tuli.

Ässä kesällä

Oli "hieman" erituntuinen kuin Frida :DD Otettiin myös ravia molempiin suuntiin ja sain yllättyä tänään jo toisen kerran! Ässä oli ihan uskomaton ravissa, ei painunut kuolaimen alle, eikä kaahottanut pää taivaissa. Kulki tasaisesti ja pyöreänä, hieno ruuna! Onnistumiseen oli hyvä lopettaa (:

Tänään tuli oltua siis kunnon heppatyttö, huomenna takaisin koulun penkille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti