2011/09/11

KIITOS 95 lukijaa! (:



KIITOS tuhannesti teille! En olisi ikinä uskonut, että blogini saisi näin paljon lukijoita. Nyt ajattelinkin kirjoittaa teillee jonkinlaisen "erikoispostauksen" ja samalla olette vapaita kysymään ihan mitä tahansa (toteutan lähiaikoina kysymysten perusteella kysymyspostauksen).

Tänään käytiin Fridan kanssa maastoilemassa harjussa noin 1h käyntilenkki! Äiti käveli mukana, kun minä ratsastin Fridalla. Poni käyttäytyi tosi upeasti koko matkan, ei säikähtänyt mitään! Voi että jäi hyvä fiilis, eikä edes yhtään jännittänyt (; Nyt voidaan hyvillä mielin maastoilla useamminkin (ennen kuin pimeät kelit alkavat).


No mutta nyt tämän postauksen pääasiaan, talliesittelyyn! (kuvat valitettavasti otettu silloin kun tallia ei oltu vielä kokonaan siivottu, mutta ehkä te ette nyt kuole)

Frida asuu kangasalalla rauhallisessa 8 hevosen tallissa. Talli on kunnostettu vanhasta navetasta (kattoa korotettu jne) ja mielestäni kokonaisuudessaan todella toimiva. Tallilla on kaksi kenttää, kuten on varmasti käynyt ilmi, toinen pienempi kenttä sijaitsee ihan talon/tallin pihapiirissä ja toinen hieman kauempana metsän keskellä. Isompi kenttä on varmasti 3x pikkukentän kokoinen ja siellä on oikeasti tilaa mennä reippaamminkin (: Tallin estekalusto sijaitsee isolla kentällä, pressukatoksessa.



Itse talli koostuu ns. kolmen erityypin karsinoista. 'Ulkokarsinoita' on kolme kappaletta, nekin tosin ovat suulin "sisällä", joten suoraan ulos niistä ei pääse ja suuli(/halli) suljetaan öisin. Lähinnä muistuttavat ulkokarsinoita, kun ovat ns. erikseen toisistaan ja lämmitystä ei tosiaan ei ole. Frida asui viime kevään yhdessä ulkokarsinassa ja viihtyi hyvin (:

Loput ovatkin sitten sisäkarsinoita, joisa kaksi (tallin omistajien suokkien karsinat) sijaitsevat hieman viileämmässä tilassa, mutta sisäkarsinoiksi nekin luokittelisin.



Jokaisessa karsinassa on ruokakippo, suolakivi ja juoma-automaatti. Ulkokarsinoissa on talvisin ämpärijuotto, jotteivat putket jäädy. Kuivikkeena käytetään turvetta ja heinä on tosiaan laadukasta kuivaheinää (tämähän meillä oli kriteerinä kun etsittiin tallia Fridalle). Heinälle on säilytystilat suulissa, samoin ravikärryille.

Tallin lisäksi pihapiiristä löytyy talo ja siihen kuuluvia varastorakennuksia, lisäksi hevosten putkitarhat sijaitsevat ihan tallin takana. Jokaiselle hevoselle (paitsi tallin omistajien kahdelle suokille) on oma putkitarha, josta löytyy katos kurjempien kelien varalta. Kesäisin hevoset laiduntavat viereisillä pelloilla 1-2 hevosen ryhmissä.



Ollaan kyllä viihdytty Fridan kanssa todella hyvin kyseisellä tallilla! Ilmapiiri on ihana, hoito hyvää ja luotettavaa ja meininki sopivan rento (: Tässä vielä suurpirteinen tallin pohjapiirrustus, en kuitenkaan ole varma onko varustehuone noin iso ja mittasuhteet eivät ole kunnossa... Mut kai siitä jonkinmoisen kuvan saa (:

2 kommenttia:

  1. Kauan ajattelit pitää Fridan?
    Oletko harkinnut toista heppaa?
    Millainen olisi unelma hevosesi?
    Mikä on vaikeinta Fridan kanssa?
    Onko jotain, mitä pelkäät tehdä hevosen kanssa?
    Meneekö kaikki vapaa-aikasi tallilla?

    Tässä nyt muutama:)

    VastaaPoista
  2. Henna16/9/11

    En just nyt muista et ootko kertonu mitenkään tarkemmin sun heppailuhistoriasta, mut jos et ni olis kiva kuulla, millon alotit, missä alotit, ekat hoitohepat, maholliset ekat kisat, silloisia mietteitä yms? :)
    Ootko koskaan ajatellu ajaa Fridalla jos saat siihen mahdollisuuden?
    Meinaatko 'isona' siirtyä heppahommiin vaiko johonki muuhun ammattiin?
    Mitä mieltä oot rungottomista satuloista? Meinasitko posottaa sen kanssa hamaan loppuun vaiko hommaatko Fridalle 'kunnon' penkin joskus? (en muista ootko perustellu tota valintaas jotenkii :D)
    Mikä on ratsastaessa sinulle vaikeaa? (kehon hallinta, käsien+jalkojen asennot yms tai jotkut tietyt tehtävät)
    Luetko paljon hevosaiheisia kirjoja/juttuja ja ammennatko niistä tietoa, niksejä yms?
    Onko sulla jotain omasta mielestä hyvää ja käytännöllistä niksiä, jonka oot ite kehitelly/kuullu jostain ja todennu hyväks? Vaikka joku mielikuvaharjotus (satasen seteli takapuolen alla harjotusravissa) tai joku käytännönjuttu :D

    VastaaPoista