2011/09/16

Kysymyspostaus -vastaukset!

KIITOS 100 LUKIJAA!

syksy 2010

Kauan ajattelit pitää Fridan?
En ole ajatellut ollenkaan tätä asiaa, en alkujaankaan kun Frida minulle tuli. Varmaan niin kauan kun siihen on mahdollisuus rahallisesti ja ajallisesti.

Oletko harkinnut toista heppaa?
Kyllähän sitä on useampaan otteeseen tullut haaveiltua ja olisihan se kiva jos olisi joku toinen heppa tossa rinnalla, mutta ei (ainakaan tällä hetkellä) riittäisi aika eikä raha.

Millainen olisi unelma hevosesi?
En oikeen osaa sanoa, Frida on aika unelma. Sopivan herkkä ja reipas, ei kuitenkaan käsistä lähtevä. Helppo käsitellä ja muutenkin ongelmaton. Maastovarma. Toisin sanoen Frida, ilman sen säpsyilyjä :D

kesä 2011

Mikä on vaikeinta Fridan kanssa?
Fridan kanssa vaikeinta minulle on varmaankin hyväksyä se, että sen kanssa ei pitäisi alkaa 'tapella' asioista. Se on välillä niin jäärä (niin kuin olen minäkin!), että jos molemmat pistää hanttiin niin asioista ei tule sitten yhtikäs mitään!

Onko jotain, mitä pelkäät tehdä hevosen kanssa?
En varmaan varsinaisesti pelkää, mutta maastoilusta en nauti. Jännitän itse niin paljon sitä, että poni säikähtää jotain tai sinkoaa jonnekkin, että koko tunnelma on todella inhottava. Vasta nyt muutaman kuukauden sisällä olen oppinut nauttimaan maastoilustakin (:

Meneekö kaikki vapaa-aikasi tallilla?
Kyllä. Ehdin nähdä poikaystävää ja kavereita vain silloin kun on tallilta vapaapäivä (2x/viikko) tai viikonloppuisin.

Miksi valitsit juuri Fridan?
Se vain hurmasi mut olemuksellaan! :D Heti koeratsastuksen jälkeen olin varma, että halusin Fridan meille. En vain tiedä miksi.

Millaisia hevosia testasit ennen Fridaa?
En testannut muita hevosia ennen Fridaa, vaikka jälkikäteen ajateltuna olisi toki ollut järkevää - markkinat olivat silloin todella huonot ja Frida oli ainoa sen tyyppinen mitä hain

kevättalvi 2011

Mitä ovat Fridan huonot puolet?
Ehkä se että Frida säikkyy välillä kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä.

Ootko koskaan ajatellu ajaa Fridalla jos saat siihen mahdollisuuden?
Itse asiassa on pitänyt jo useamman kerran ottaa tämä puheeksi tallin omistajan kanssa, sillä olisi ihan mukavaa nähdä miten poni toimii kärryjen edessä (Fridahan on koulutettu joskus kärryjen eteen) - nyt kun siihen on mahdollisuuskin. Eli olen, mutta asia on aina jäänyt.

Meinaatko 'isona' siirtyä heppahommiin vaiko johonkin muuhun ammattiin?
'Pienenpänä' halusin ryhtyä ratsastuksenopettajaksi, mutta nykyään ei oikein houkuta. Hevosten kanssa olisi kyllä mukava puuhailla, mutta ammatiksi siitä ei taida oikein olla. Tulevaisuus on vielä niin auki etten osaa sanoa, mutta luulen että hevosia tulee aina mun elämässä olemaan. Nykyään kiinnostaisi ratsuttajan ammatti, mutta saa nyt nähdä...

Mitä mieltä oot rungottomista satuloista?
Meille on sopinut paremmin kuin hyvin! Mielestäni loistava keksintö hevosille jotka vuoden sisällä muuttuvat niin paljon, että joutuisi koko ajan uutta satulaa olla hommaamassa (lihaksistoltaan ja LIHAVUUDELTAAN :DD). Ehkä ei ihan kisahevoselle sopiva vaihtoehto, mutta harrasteratsulle jees.


Meinasitko posottaa sen kanssa hamaan loppuun vaiko hommaatko Fridalle 'kunnon' penkin joskus?
Välillä kyllä himottaa, että saisin hommattua 'kisasatulan' Fridalle, mutta kyllä me varmaan rungottomalla vedetään, sen verran hyvin toimii. Toki jos hypittäisiin korkeampia olisi esteille melkein pakko hommata joku muu satula, mutta siinä taitisin kallistua joustorunkoisten puolelle.

Mikä on ratsastaessa sinulle vaikeaa?
JALAT! Varpaat täytyisi saada eteenpäin, toki kehitystä on tapahtunut - mutta vielä on hurjasti tehtävää. Lisäksi ulkokäsi tuppaa työntymään herkästi eteen (kyynärpää karkaa kyljestä) ja katse painuu herkästi alas.

Luetko paljon hevosaiheisia kirjoja/juttuja ja ammennatko niistä tietoja, niksejä yms?
Ennen luin erittäin paljon kaikkea mistä sai tietoa hevosista, juurikin tietokirjoja. Nykyään painottuu lähinnä netissä selailuun - ihmisten kokemuksiin ja artikkeleihin. Mutta kyllä, luen aika paljon hevosjuttuja, muuta en sitten luekkaan.

Onko sulla omasta mielestä hyvää käytännöllistä niksiä, jonka oot ite kehitelly/kuullu jostain ja todennu hyväks?
Ei nyt heti tule mieleen. Tällä hetkellä kuitenkin tärkein mielikuvaharjoitus minkä olen saanut on ollut "Häntä koipien väliin". Ratsastaessa kun selkäni tuppasi taipumaan notkolle (etenkin harjoitusravissa) sain sen korjattua ajateltuani häntäluutani jalkojen väliin. Vaikea selittää, mutta ehkä joku tajuaa (;

kevät 2011

Ajattelin toteuttaa ratsastushistoriastani erikoispostauksen, koska siitä tulee kuitenkin hirmu pitkä tarina :D

2 kommenttia:

  1. Anonyymi16/9/11

    Pakko kommentoida että jos et kerran tykkää yhtään hevosen säikkymisestä ja jännität sitä niin ehkä ratsuttajan ammatti ei ole ihan paras vaihtoehto :D Kun miettii millaisia nuoret (/ muut ratsutusta tarvitsevat) usein on...

    VastaaPoista
  2. Joo no sen puolesta ei varmaan hyvä ammatti oiskaan, kun en säikkymisestä tykkää. Mutta siihenkin on sen verran tottunut, että luulen että ei pahemmin haittais. Nykyään kun Fridankin säpsyilyyn on niin tottunu.

    Ja tulevaisuus on vielä auki, ties vaikka ei olis ollenkaan elukoita tulevaisuudessa mulla.

    VastaaPoista