2011/09/25

Poni on vetreä kuin kumipallo

Tämä viikko on sujunut Fridan kanssa ihan mukavasti tuon hirvi härdellin jälkeen, mutta kuten arvelinkin - en ole blogia ehtinyt päivittelemään.

Keskiviikkona kävin poikaystäväni kanssa tallilla, tein ihan perustreeniä isolla kentällä. Poni oli mukava ja toimi kivasti (: Torstaina oli kevyempi päivä ja olin alkuun ajatellut juoksuttavani. Vaihdettiin kuitenkin suunnitelmaa ja lähdettiin kiertämään käynnissä 30minuutin maastolenkki, ihan yksin (yleensä äippä mukana). Frida oli pörheänä, mutta käyttäytyi silti ihan nätisti. Perjantaina olikin vapaa.

Eilen kävin taas ratsastelemassa Fridaa ja huh kun oli kaikki käytöstavat kadoksissa. Hoidettaessa pyöri ja sähläsi kuin viimeistä päivää. Heti näki mitä oli luvassa, niinpä päätin alkukäyntien talutuksen jälkeen juoksuttaa.

FIUH! Poni veteli sellaista vauhtia, ettei olla vähään aikaan nähty. Aikansa se sai juosta liinassa kunnes oli rauhoittunut ja aloitettiin ratsastus.

Taivuttelin ensin käynnissä ja tein väistöjä. Toinen pitkä sivu osoittautui kamalan pelottavaksi, mutta muuten poni oli oikein kiva. Käyntiä en jäänyt vääntämään pidemmäksi aikaa, sillä Frida oli sellaisella tuulella, että sen pää olisi räjähtänyt.



Tehtiin harjoitusravissakin väistöjä ja poni oli todella upea (: Kun oltiin ravia aikamme työstettyä huilittiin ja otettiin veilä laukkaa myös ratsastaen. Frida oli sen verran kuumakalle, että laukka kyllä nousi nätisti, mutta vauhtiakin oli.

Ei kuitenkaan lähtenyt käsistä tai edes yrittänyt. Saatiinkin molempiin suuntiin tosi kivoja pätkiä laukkaa ja jopa haettiin pikkuisen muotoakin. Laukan jälkeen otettiin vielä kevennellen loppuravit ja vau poni tuntui tosi hyvältä (:



Kokonaisuudessaan Frida oli koko ratsastuksen ajan notkean oloinen. Taipui hyvin ja liikkui pehmeästi. Ei juossut pitkänä, mutta liikkui reippaasti ja 'isosti' eteen. Lisäksi oli hirmuisen kevyt edestä, eikä ohjilla tarvinnut tehdä mitään. Toisaalta kuumuutta oli ilmassa, sillä pidätteet menivät hitaan puoleisesti läpi. Jäi kuitenkin todella mahtava fiilis (:

loppuravit (:

2 kommenttia:

  1. Anonyymi25/9/11

    Frida näyttää tosi hyvältä näissä, oot tehny hyvää työtä sen kanssa :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos paljon (: Kyllä sitä työtä on tehtykkin!

    VastaaPoista