2011/09/04

Kohti ääretöntä ja sen yli!

Pahoittelut ensinnäkin blogin hiljaiselosta. On vain ollut niin paljon tekemistä ja stressiä kaikesta, että tämä kirjoittelu on nyt jäänyt. Lisäksi kun olen ottanut kauheasti paineita siitä kun en saa Fridaa laihtumaan, ei ole ollut inspiraatiotakaan kirjoittaa meidän tekemisiä. Tiedostan nimittäin itsekkin sen, että Frida on lihava ja yritän parhaani mukaan sitä laihduttaa. No eiköhän kaikki ajan kanssa, se on kuitenkin muuten kehittynyt niin hirveästi.



Meillä on tällä viikolla ollut sekä hyviä että huonoja päiviä - valitettavasti huonoja etupäässä. Tiistaina ollut valmennus onneksi sujui ihan hyvin, muut päivät ovatkin sitten olleet eri asia (Frida on joko pelännyt kaikkea maan päällä liikkuvaa tai itse olen ollut niin väsynyt etten ole saanut mitään aikaiseksi).

Tänään oli onneksi toinen poikkeus ja Frida oli kokonaisuudessaan oikein kiva (: Oltiin ratsastamassa isolla kentällä, tosin juoksutin ensin hetken. Frida oli aluksi _todella_ jäykkä juoksuttaessa ja ratsastaessa käynnissä.

Tultiin käynnissä lyhyellä sivulla kahden puomin yli ja pitkällä sivulla otettiin väistöjä. Tehtävä sujui ihan hyvin, mutta Frida oli tosiaan hirmu jäykkä ja raskas ratsastaa. Kun oltiin hetki verrytelty käynnissä siirryttiin raviin. Ravissa tulin pitkällä sivulla loivaa kiemuraa "väistättäen" ja edelleen puomit toisella lyhyellä sivulla. Ei tultu väistöjä, vaan pyysin Fridaa liikkumaan sivuittain niin paljon kuin se pystyi. Tämä sujuikin ihan kivasti ja alku kankeilujen jälkeen alkoi ponikin vertyä.


Ravin jälkeen huilittiin hetki ja pyysin äitiäni nostamaan toisen puomin esteeksi (hurja 20cm ristikko :DD). Lähestyttiin ensin ristikkoa ravissa ja sen jälkeen tuli toisena "esteenä" puomi. Frida tuli aina hieman löysänä ja hypyt olivatkin sen mukaisia. Olisi saanut olla paljon paremmin pohkeen edessä ja ylhäällä, mutta kyllä me saatiin molempiin suuntiin pari ihan kivaakin hyppyä (:

Verkkahyppyjen jälkeen nostin laukan, pyysin äitiä siirtämään puomin pois ja lähestyin tehtävää laukassa. Frida hyppäsi heti _paljon_ paremmin! Tuntui siltä kuin olisin aina sen kanssa hypännyt ja se hyppäsi jopa paremmin mitä irtona. Toki on vielä paljon hiottavaa, etenkin ratsastajan istunnassa, mutta tästä on hyvä lähteä!



Fridan laukka pyöri tosi kivasti ja se oli oikein innoissaan päästessään hyppäämään (: Tultiin molempiin suuntiin pari kolme kertaa ja lopeteltiin sitten loppuraveihin. Jäi tosi hyvä mieli, nyt voidaan aloitella välillä hyppääminenkin. Tämä kerta oli ihan yllätys itsellenikin, en siis etukäteen ollut päättänyt että hyppäämme - tänään vaan tuntui siltä, että kokeillaanpa jotain uutta (; Ja pakko vielä sanoa, että oon tosi ylpeä ponista! Ja itsekkin olin tyytyväinen, että uskalsin hypätä vaikka jalustimetkin olivat ties kuinka pitkät :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti