2011/09/17

Hevostytön iloja (;


Ihanaa! Onnistuin torstaina vilustuttamaan itseni kaatosateessa, tallilla. Oli harvinainen päivä, sillä jouduin sekä menemään että tulemaan bussilla tallille/tallilta. Yleensä kun äiti pääsee mukaan tai edes hakemaan. Ja tietenkin JUURI tällä kerralla oli kamala sade!

Fridakin oli kaiken kukkuraksi ihan pörheänä tuulesta ja piiskaavasta sateesta, joten meidän reenit menivät aika pitkälti yhteisymmärryksen etsimiseen. Oltiin isolla kentällä ja heti alkujaan poni 'heittäytyi vaikeaksi'. Eihän se sitä tahallaan tee, mutta vaikea se on.


"Mitä se tutkii?"


Koitettiin tehdä yksinkertaisia juttuja käynnissä, mutta ei sitten millään onnistunut! "Tapeltiin" varmaan 10 minuuttia siitä mennäänkö yhteen kulmaan vai ei, kunnes tajusin että Fridaa ei edelleenkään auta käskeä. Olisi varmasti ollut huvittavaa katsottavaa, sillä poni vain pomppi paikoillaan tai peruutti kun yritettiin päästä sinne kulmaan.

Onneksi Frida ei nykyään enää ryöstä, vaan lähinnä hypähtää askeleen eteenpäin. Kerran kun päästiin sinne kulmaan ja nätisti pois, tajusin ettei kannata tapella ja aloin _ratsastamaan_. Tehtiin paljon väistöjä käynnissä, jotka sujuivatkin sitten tosi kivasti. Myös ravissa harjoiteltiin "väistättämistä", sekin sujui kivasti!

Ravin jälkeen huilittiin hetki ja otettiin sitten laukkaa pienehköllä ympyrällä. Tässä vaiheessa Frida todella yllätti mut!!! Se laukkasi todella kivasti, ei kiihdytellyt, vaan kuunteli (: Otettiin molempiin suuntiin aika paljon laukkaan, ennen kuin lopeteltiin ja tulin alas taluttamaan loppukäynnit.




No kastuin kuitenkin koko reissun aikana sen verran pahasti, että vilustuin kuten kerroinkin ja perjantaina en sitten käynytkään tallilla. Tänään (/lauantaina) en viitsinyt vielä ratsastaa, mutta kävin juoksuttamassa ponin, jottei vapareita tule liiaksi.



Frida oli alkujaan hieman 'haluton', sitä toisin sanoen ei oikein kiinnostanut. Laukkaaminen oli tänään ihan mahdottomuus, sillä laukka ei meinannut millään nousta. Itse laukassa ei kuitenkaan ollut mitään vikaa ja loppua kohden parani.

Olen kiinnittänyt myös huomiota, että ravi on ollut viime aikoina "lyhyenpää" ja ei niin hyvätahtista. Tänään kuitenkin laitoin ponin liikkumaan oikein kunnolla! Ravikin alkoi sujua ihan eritavalla (: Luulen, että ponin ryntäät ovat hieman jumissa ja sen takia ottaa niin lyhyttä askelta, eikä liikkuminenkaan oikein innosta. No täytyy jumppailla ja seurata tilannetta.

Nauroinko edes kun näin tän kuvan?



Nyt ainakin vaikutti liikkuvan paljon rennommin kun pistin sen oikeasti liikkumaan, joten eiköhän se siitä (: Sitä paitsi oon tämmönen "ylihuolehtivainen" heppatyttö, sillä kun oon ollu huolissani että Fridalla on vähän nestettä jaloissa, niin ELLi joka sen tsekkas (raspaukse yhteydes) totes, että eihän tuo ole juur mitään. Ja oonhan mä tän tiedostanu, mutta tarkistan vaan ponin aina niin tarkkaan joka kerta että huomaan pienetkin muutokset :D

Nimimerkillä, löydän aina koirastani ja ponista jotain kummallista pientä huolestuttavaa ja jälkikäteen tajuan huolehtivani turhasta (mutta mielummin liian tarkkaan kuin hutiloiden!)


Fridan mielipide laukasta :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti