2011/09/05

Hyppää kyytiin mun tandemii ♫



Tänään käytiin tuuppailemassa kunnon koulureeni isolla kentällä, yhteensä 1h. Frida oli alkuun taas hirmu kankean näköinen (juoksuttaessa ravissa) ja hieman epäröin koko ratsastusta, päätin kuitenkin katsoa miten poni liikkuu.

Tehtiin käynnissä paljon siirtymisiä ja harjoittelin pitämään paremmin ulko-ohjan tukea. Lisäksi harjoiteltiin ympyrällä taipumista ja juurikin ulkoapujen napakkuutta. Frida toimi kivasti (: Käynnin jälkeen siirryttiin kevyeeseen raviin. Ravattiin reilusti eteen ilman suurempia tavoitteita molempiin suuntiin.

Kun en vaatinut Fridalta sen kummempia se alkoi myös vertyä. Ratsastin tänään paljon takapäätä aktiiviseksi ja pyrin pitämään ponin edestä kevyenä. Yllättävän hyvin sain sen pidettyä ryhdissä, sillä se ei kertaakaan painanut ohjalle - toisaalta myötääminen olikin välillä hakusessa.




Ravin jälkeen huilittiin hetki ja aloitettiin sitten laukkatyöskentely. Yritettiin ensin nostaa laukkaa oikeaan kierrokseen, joka on yleensä helpompi (Fridan vasen puoli on aika jäykkä). Tänään kuitenkin poni oikein kiukutteli nostoissa, toki johtui varmasti paljon myös minusta. Kuitenkin kun laukka nousi toimi se ihan hyvin.

Vasen kierros sujui tänään huomattavasti oikeaa paremmin, mitä nyt pari ensimmäistä minuuttia meni tapellessa siitä puskeeko poni lapa edellä vai kuuntelee apuja. Kun sain sisäpohkeen läpi alkoi laukka sujua tosi kivasti vasempaankin kiekkaan (: Laukan jälkeen siirryttiinkin sitten käyntiin ja käveltiin oikein kunnon loppukäynnit. Oli siis oikein hikitreeni molempien osalta, huomenna sitten valmennusta (;

Ainoaksi miinukseksi tuumaan nyt tuon kankeuden etenkin vasempaan kierrokseen, mutta minulla on omat aavistukset tästäkin. Frida nimittäin näyttää videolta pitkälti samalta kuin keväällä ja epäilen, että takaosan lihakset ovat jumissa kun reeni on lisääntynyt - ja poni on joutunut käyttämään takaosan lihaksia. Nyt siis täytyy ottaa vähän rennompaa ja venyttävää treeniä ja seurata vertyykö se tuosta ilman hierojaa. Eiköhän se siitä (:

Laukannoston yritys? :DD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti