2011/09/09

Meistä on tullut vauhtihirmuja

toisin sanoen ollaan hurmaannuttu esteratsastukseen. Tai lähinnä varmaankin minä, Frida siitä on ilmeisesti aina pitänyt. Onko teille käynyt koskaan niin, että olette 'omistautuneet' esimerkiksi kouluratsastukselle ja kun sitten joskus olette päässyt pitkästä aikaa hyppimään, on se alkanutkin himottamaan? :D



Minulle on nimittäin käynyt juuri näin! Esteratsastajaa ei musta, henkeen ja vereen koulutuupparista, varmaan ikinä tuu, mutta nyt on ainakin ollut tosi mukavaa päästä pitkästä aikaa hyppelehtimäänkin. Ja pääasia, Frida nauttii (:

Käytiin tänään (9.9) tosiaan hyppimässä isolla kentällä yhtä estettä. Jo alkuverkan aikana Frida oli tosi kivan tuntuinen ja hyvin pohkeen edessä (: Käynnissä otettiin aika reilusti pysähdyksiä, jotta sain ponin kuulolle. Ravissa sitten annoin Fridan hölkätä reippaasti eteen ja taivuttelin sitä isoilla ympyröillä. Etenkin ravissa Frida oli kivan tuntuinen, sen reippaus ja halu työskennellä oli palannut. Kankeus on siis suurin piirtein poissa (:

Ravin jälkeen huilittiin, ennen laukkaa ja esteitä. Tänään tosiaan tultiin sarjasta edelleen vain toista estettä, mutta tällä kertaa suoraan laukassa ja suoraan saman korkuisen ristikkona kuin viime kerralla.




Fridalla oli aika hurjasti energiaa, mutta pysyi silti kuulolla ja hallinnassa nätisti. Ja molemmilla oli mukavaa! Frida laukkasi korvat töttöröllä kohti estettä ja oma estevarmuus alkaa pikku hiljaa kasvaa kun saa hyviä kokemuksia.

Tultiin molempiin suuntiin muutama kerta este ristikkona, jonka jälkeen äiti nosti esteen pystyksi. Edelleenkin se oli pieni, mutta minusta on hyvä harjoitella ihan mini esteillä ja saada molemmille rutiinia hommaan (: Pystyäkin tultiin molempiin suuntiin muutamisen kerran. Sekin siis sujui hyvin ja Frida oli oikein innoissaan (: Pystyllä kylläkin huomasi, jos oma painopiste esteen jälkeen oli väärässä suunnassa tms. perusvirheitä, toimi Frida niiden mukaan. Joten piti olla itse tosi hereillä, onhan kyseessä nuori ja 'vähänhypätty' hevonen. Hyvä maku kuitenkin jäi, sillä yhtään epäonnistunutta hyppyä ei joukossa ollut!




Estetreenin jälkeen käveltiin, kunnes hengitys oli tasaantunut ja otettiin sitten vielä loppuravit molempiin suuntiin - joiden jälkeen tietenkin käveltiin loppukäynnit. Frida oli tänään oikein superkiva ja oma esteinnostus vaan kasvaa, kun poni on niin hieno (: Eiköhän tästä estetreenailustakin saada kiva harrastus meille, jossa voi sitten valmentajakin opastaa.

3 kommenttia:

  1. Hyviä kuvia, näyttäis Fridakin tykkäävän touhusta :--)

    VastaaPoista
  2. ittelle on käyny toisin päin, olin ennen henkeen ja vereen esteratsastaja, kunnes pääsin kouluratsastuksen makuun!;)

    VastaaPoista
  3. worryrock thanks (: Juu olin itekkin aika yllättyny. Omistaja kyllä sanonu, että Frida tykkää pomppia, mutta irtohypyttäessä se ei oo ollu mitenkään erityisen innostunu, muustaku heinätuppojen popsimisesta :DD

    Lotta :D hah, ite oon ollu aina henkeen ja vereen kouluratsastaja, mutta nyt oon tajunnut että joskus on kiva päästä vaan menemään ilman sen suurempaa pilkunviilausta - ite kun löydän aina kouluratsastuksessa jotain hiottavaa, esteillä voi sitten ottaa rennomminkin :D

    VastaaPoista