2011/06/24

Vatsalihaksille tekemistä


Tosiaan tänään meillä oli valmennus ja kyllä jäi taas hyvä fiilis (: Alkuun tuntui, ettei mikään taaskaan onnistu - Fridaa ei tippaakaan kiinnostanut mitä siltä pyysin ja kaikki muu oli niin paljon tärkeämpää sen mielestä. Valmentaja kuitenkin onnekseni laittoi meille oikein kunnolla tekemistä, jolloin ponikin alkoi lopulta keskittyä.

Tehtiin ensin käynnissä jokaiseen kulmaan voltit ja pitkälle sivulle loiva kiemura. En voi sanoa, että olisi mennyt hyvin, mutta toisaalta ei se nyt ihan huonostikkaan mennyt. Sain myös korjausta omaan istuntaani, mikä on tosi hyvä juttu! Korjailtiin selän asentoa, sillä se on alkanut vaihtua vähän turhan notkoksi. Minun piti ns. ajatelle "häntä koipien väliin", jolloin aloin käyttämään vatsalihaksia ja selkälihakset rentoutuivat -> selkä suoristui rennommaksi.

Käyntityöskentelyn jälkeen ravattiin pari kiekkaa kevyttä ravia, jonka jälkeen jäin kevyeen istuntaan. Siinä muisteltiin myös, kuinka alaselkä ei saa taipua liikaa ja kuinka paino pitää olla jaloilla. Oli yllättävän rankkaa mennä pitkästä aikaa kevyessä istunnassa ja tulipa huomattua, että tuollaisia treenejä varten jalustimet saisi lyhentää ainakin yhdellä reiällä.


Tehtävänä oli kuitenkin etupäässä siirtyä käyntiin istumalla pehmeästi alas. "Häntä" piti muistaa pitää kinttujen välissä ja selkä rentona. Frida siirtyikin ihan uskomattoman hyvin käyntiin! En ottanut yhtään ohjista ja silti se siirtyi niin hienosti ja pehmeästi (: Kun tätä oltiin tehty jonkin aikaa yhteen suuntaan pidettiin huilit ja ratsastajan jumppatuokio. Venyteltiin juurikin selkää ja koitettiin saada sitä pyöreämmäksi ja rennoksi. Hyviä venyttelyvinkkejä saatiin selästäkäsin venyttelyyn, eikä Fridakaan ollut moksiskaan, vähän vain ihmetteli, että mitäs tuo ratsastaja tuolla nyt keikkuu :D

Venyttelyjen jälkeen tehtiin samaa harjoitusta myös toiseen suuntaan, eikä valittamista ole (: Tämän jälkeen muistaakseni huilittiin hetki, ennen kuin aloitettiin vastaava harjoitus harjoitusravissa. Nyt joutuivat vatsalihakset koville, kun en enää saanutkaan "joustaa" selkä notkolla vaan piti olla rentona ja kuitenkin selkä suorassa. Otettiin siis myös harjoitus ravista siirtymisiä samalla perjaatteella käyntiin, en osaa oikein selittää miten se tehdään, mutta oli uskomatonta kuinka pienestä avusta Frida siirtyi käyntiin! Mitään ei tarvinnut jännittää, niin että suurinpiirtein alkaisi kramppaamaan, kunhan vain suoristui ja tiivisti istunnan samalla puhaltaen ulos. Wau! Tajusin tämän loppupeleissä vasta kun olin jo ratsastanut.

Venyttelyä, pahoittelut ylivalottuneesta kuvasta

Tehtävässä oikeasti molemmat keskittyivät sen 110%, joten ei edes oikein tajunnut että mitä tässä nyt tapahtuikaan :D Tai tajusi mitä teki ja tapahtui, mutta ei osannut ajatella, että vau Fridahan siirtyy todella pienestä avusta käyntiin. Tehtiin vielä harjoitusravissa voltteja ja loivaa kiemuraa ja Frida alkoi tarjota todella kivaa ravia. Harmi, ettei näytä videolta yhtään niin kivalta miltä tuntui :DD Jäi kuitenkin ihan superhyvät fiilikset ja nyt tietää taas mihin (jalkojen lisäksi) omassa korpassa keskittyy ja tuli myös vinkkejä miten ponin saa herkisteltyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti