2011/06/21

Kaikella on tarkoituksensa

Onse ukkossää vaan niin loistava treenisää, että piti valmennus perua :s Tänään kävi hieman kurjasti, sillä juuri kun olin päässyt tallille alkoi kauhea ukonilma ja tuntui ettei se siinä ihan hetkessä lopu, joten päätettiin siirtää valmennusta. No kyllähän se sellaisen tunnin kesti ja loppujen lopuksi kaikella on tarkoituksensa.

Sateen hieman hellittäessä kipaisin hakemaan Fridan laitumelta. Järkevänä en tietenkään ollut ottanut mukaan edes sadetakkia, no Tampereella paistoi aurinko kirkkaalta taivaalta kun lähdin bussilla kohti Kangasalaa. Sain kuitenkin haettua Fridan sen verran ripeästi, etten siinä pahemmin kastunut ja toisaalta sadekkin oli juuri lakkaamassa.

Seisoskeltiin siinä suulissa hetki ja tuumin mitäköhän sitä nyt tekisi. Ratsastamaan en ainakaan ollut lähdössä, sillä ukkonen yhä jyristeli jossain kauempana. Niinpä päätin pyyhkäistä Fridasta suurimmat kurat pois ja lähteä taluttamaan sitä maastoon (suitset ponille päähän ja liina messiin + mulle kumpparit).

Ajattelin ensin katsoa yhden lenkin, joka ns. kiertää tallin. Eli lähdettiin ensin kuvassa näkyvälle lenkille, mutta matka tyssäsi tuohon missä alkaa katkoviiva. Siellä oli tien kunnostus kesken, kaivurilla täyttivät sitä hiekalla tms. joten jouduimme kääntymään takaisin. Olen kyllä silti tuostakin reissusta ylpeä, sillä Frida ei tuumannut yhtikäs mitään edes siitä kaivurista! Muutenkin käyttäytyi niin hienosti, ei yhtään kyttäillyt ja oli niin rauhassakin (:


Koska alkuperäinen reittisuunnitelma ei onnistunut suunnattiin sitten harjulle. Olen iloisesti yllättynyt Fridan käytöksestä myös isomman tien vieressä, se yhtään pelleillyt vaikka vähän näytti jännittävänkin (tosin vain sen aikaa kun seistiin tien risteyksessä). Harjulla on ilmeisesti yksi merkattu ratsastusreitti, mutta ei tällä kertaa lähdetty sinne lampsimaan, vaan mentiin monttuun ihmettelemään. Siellä seilaitiin jonkin aikaa sellaisia reittejä, joita muutkin olivat hevosten kanssa kulkeneet (lanta kasoista päätellen :D) ja välillä pysähdyttiin katselemaan ympäristöä. Frida oli ihan hirmu hienosti (: Otettiin jopa pari ravipätkää ja nekin sujuivat moitteettomasti. Yhteensä reissussa meni reilu tunti.

Myös paluumatka harjulta kotiin sujui täysin ongelmitta, Frida ei edes välittänyt kahdesta ratsukosta jotka tulivat meitä vastaan. Tallilla sitten sai pöperönsä, jonka jälkeen vein tamman takaisin laitsalle ja lähdin itse lampsimaan kohti bussipysäkkiä. Että tämmöinen hieman erilainen päivä meillä tänään (: Olisi kyllä mahtavaa päästä Fridan kanssa jossain vaiheessa maastoilemaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti