2011/06/10

Se huvittelee syömällä rusinoitaan


Huhhuh, meillä oli eilen oikein känkkäränkkä -päivä! Syitä on varmasti monia, mutta huh että oli taas rankkaa. Onneksi tänään sujui paremmin ja toivottavasti känkkäränkkä noita ei jatka vierailujaan Fridan luona, vaan kaikki alkaa taas sujua (:

Eilen tosiaan oli tarkoitus ratsastaa, mutta aloitin ensin juoksuttamalla turhat energiat pois. Frida aloitti heti pelleilynsä, alkuun ei meinannut kulkea ympyrällä yms. muutenkin kiukutteli. Lisäksi puri kiinni kuolaimeen, eikä mikään tuntunut onnistuvan. Saatiin kuitenkin pari hyvää pätkää ja lopeteltiin siihen. Irrottelin kuolaimen taivutteluharjoituksilla maastakäsin ja kipusin selkään.



Ok, poni ei heti tuntunut ihan mahdottomalta. Se vain kyttäili ja oli aika lailla kiinni kuolaimessa, mutta kuitenkin välillä myötäsi ja perjaate tasolla kuuntelikin. Taivuttelin ensin pari kiekkaa ja alkoi välillä tuntua, että jees täähän toimii. Sitten aloitettiin varsinainen tehtävä; tehtiin ns. kahdeksikkoa, eli vaihdetiin joka kerta suunta lävistäjällä ja lävistäjän keskellä otettiin pysähdys.

Frida ei olisi malttanut seistä paikoillaan ja pysähdykset olivat mitä olivat, vaikkakin kyllä sekin alkoi hieman paremmin sujua. Päätin kuitenkin tähän väliin ottaa ravia, kun oli niin känkkäränkän oloinen (yleensä auttaa kun ravaa pari kiekkaa ilman tehtäviä). Frida oli kuitenkin ravissa vielä huonomman oloinen, ei juurikaan myödännyt saatikka polkenut alleen ja puski vain lavalla. No siirryttiin sitten käyntiin ja poni alkoi hyppimään ihan omituisesti. Tulin alas ja päätin, että juoksutan hetken.



No ei se edelleenkään toiminut ja ihme kyllä suostuin juuri ja juuri (ärsytti niin paljon, kun olin pitänyt lomaa pari päivää ja tuntui siltä, että poni vain sekoaa vapaasta) lopettamaan juoksutuksen ja istahdin hengittymään. Siinä seistiin hetki ja yhtäkkiä poni alkoi virtsaamaan. Ok ihan normaalia, mutta samalla kyllä läväytti sellaiset lehmänläjät, että huhhuh. Taitaa olla ponin vatsa vähän enemmän sekaisin ruohosta (kaikillahan on aluksi vähän) ja mahakipuja oireili, tai oli niin kova hätä? No kipusin kuitenkin vielä selkään ja mentiin pari kiekkaa käyntiä, ettei kummallekkaan jää ihan huono fiilis.

Tänään kävinkin vain juoksuttamassa ponin ja se toimi huomattavasti paremmin. Kuunteli oikein kivasti avut ja juoksikin rennommin. Tehtiin myös lyhyt työskentely piuhoilla ja Frida oli oikein hienosti niidenkin kanssa (: Kaiken kukkuraksi kentän vieressä kolisteli rekka, eikä tamma ollut moksiskaan. Loppukäynnit käytiin taluttamassa isolla kentällä ja hienosti sekin sujui! Kokeilin myös hieman "juoksuttaa" käynnissä ja Frida oli ihan superhieno (: Tänään sujuikin siis kaikki paljon kivemmin!



Liikutuksen jälkeen poni pääsi suihkuun kuten eilenkin, mutta tänään se tuntui todella nauttivan viilennyksestä (; Olihan ulkona +32 astetta! Suihkun jälkeen vielä ötökkämyrkyt päälle ja hieman maitohappobakteerijauhetta ponyn kanssa, josko se massukin alkaisi taas toimia (: Annetaan nyt siis treenin jälkeen kourallinen ponya ja mitallinen maitohappobakteereja jokunen viikko, josko masu tasottuisi ja Fridan olokin parantuisi. Mahasta puheen ollen poni on lihonut ihan valtavasti :D No sitä se kesä teettää!



2 kommenttia:

  1. Onhan se vähän ehkä, öm, tukevoitunut. ^.^
    Aina ei voi mennä niin loisteliaasti, ihana jurnutusilme Fridalla muutamassa kuvassa :'--)

    VastaaPoista
  2. worryrock, ai vähän? :DD En tajua, se on ollu laitumella pari viikkoo ja on jo tommonen tynnyri. No syksyllä alkaa sit taas laihduttaminen :D

    Jep, ei sitä aina voi upeesti mennä varsinkaan nuoren hepan kaa (ja sä tän varmasti tiiät!), mutta toisaalta aina jälkikäteen tajuan, ettei se nyt ihan niin kamalasti menny. Olin vaan taas asettanu turhia tavotteita!

    VastaaPoista