2011/06/20

Mutta moottoritie on kuuma

No ei nyt ihan moottoritie, mutta tie kuitenkin. Mentiin nimittäin Fridan kanssa tänään isolle kentälle tietä pitkin (normaalisti mennään metsäpolkua) ja olin iloisesti yllättynyt ponin käytöksestä.


Alkujaan meidän piti tallustella tavalliseen tapaan metsän kautta, mutta koska tallin omistaja laittoi pihatietä ja traktori oli keskellä pihaa, päädyttiin tekemään "kiertolenkki" - tosiasiassa tien kautta kulkeminen ei pidennä matkaa yhtään. Olen oikeastaan tästä sattumasta erittäin tyytyväinen, sillä ilman sitä ei olisi tullut lähdettyä ponin kanssa vielä vähään aikaan tielle edes jalkaisin (vaikka itse asiassa ollaan me tuossa tiellä joskus ratsastettukkin) ja nyt kun Frida käyttäytyi niin miten käyttäytyi uskallan ehkä lähteä oikein kunnollakin maastoonkin sen kanssa (:

Kuten varmasti voitte arvata, Frida käyttäytyi koko matkan loistavasti! Se vain tallusteli erittäin rauhallisesti perässäni, ei edes tuijotellut. Kentälle päästyämme kuitenkin piti hieman katsella, että mihis nyt tultiin, mutta siihen se sitten jäikin. Aloittelin juoksutuksen tällä kertaa ilman piuhoja ja olen ponista aika ylpeä, sillä se ei yhtään sinkoillut (;



Otettuamme käyntiä molempiin suuntiin pyysin Fridan siirtymään raviin, edelleenkin ilman piuhoja. Oho, Frida oli jopa pikemmin laista kuin sinkoileva! Oli aika uskomaton fiilis nähdä se niin rentona isolla kentällä (: Ravin jälkeen otettiin vielä laukkaakin molempiin suuntiin; vasen kierros oli hieman hankalampi, laukka kyllä nousi, mutta jo kierroksen laukkaaminen tuotti vaikeuksia. Saatiin kuitenkin yksi kiekka laukattua oikein hyvin vasemmalle, jonka jälkeen vaihdettiin suuntaa. Oikeaan kierrokseen Frida oli heti paljon parempi, jaksoi laukatakkin pidempiä pätkiä. Vaikkakin oikeaan kierrokseen hetken laukkailtuaan Frida sekosi jaloistaan ja lensi nokalleen. Onneksi ei pahemmin sattunut ja poni nousi heti ylös, jatkaen hämmästyneen näköisenä tallustelua. Otettiin tämän jälkeen vielä sekä laukkaa että ravia, jottei mitään "kammoja" jäänyt.



Sitten vielä loppukäynnit ja lähdetiin talsimaan kohti kotia, jälleen tien kautta ilman ongelmia (: Itse asiassa tuolta tien kautta on mukavampi kulkea ainakin näin maastakäsin, kun ei joudu rämpimään puskassa (Frida kun valtaa koko polun :D) - eikä itikoitakaan ole! Siispä taidetaan nyt hyödyntää tietä aina kun on mahdollista ja mettän läpi tullaan varmaan enemmän ratsastaen. Tänään oli tosiaan aika kevyt päivä (juoksutuskin oli kokonaisuudessaan todella lyhyt), sillä huomenna onkin tiedossa taas valmennus (: (itse valmennuksesta ei ole video/kuvamateriaalia tulossa, mutta luulenpa että kirjoittelen silti, siis huomiseen!)



Iloinen tallikoira Milou (:

2 kommenttia:

  1. Anonyymi20/6/11

    Sellanen tuli vaan mieleen, että eikös laukkaa olisi helpompi harjoitella ensin selästä suoralla uralla kuin liinassa, koska hevoselle ympyrällä laukkaaminen on kuitenkin paljon raskaampaa ja jalkoja rasittavampaa kuin suoralla uralla!

    VastaaPoista
  2. Suoralla laukkaaminen sinäänsä hevoselle helpompaa, totta puhut (siksi laukataankin ns. liikkuvalla ympyrällä; erittäin laajaa ympyrää, jossa paljon ns. suoria pätkiä)! Mutta meillä on asia niin, että Fridan on helpompi laukata ilman minun painoa (laukkaa huomattavasti paremmin liinassa kuin ratsailta), jolloin saa harjoitella tasapainoakin rauhassa (tasapaino kun on vielä muutenkin välillä hukassa).

    Liinatyöskentely perjaatetasolla toki raskaampaa kuin selästäkäsin (juurikin ympyrä mallin takia), mutta siltikin kevyempi laukata ilman painoa. Ja juuri tuon rasituksen takia juoksutan välillä ns. liikkuvalla ympyrällä.

    Valmentajan kanssa ollaan laukkatyöskentelykin suunniteltu, joten en itse ole näit treenejä omimpäin keksinyt. Kiitos kuitenkin kommentistasi(:

    VastaaPoista