2011/06/29

Tästä kesä voi alkaa! (:


No nyt se kesä voi virallisesti alkaa Fridallakin, tai no sanotaanko ettei ihan vielä. Vielä on edessä lauantain valmennus, mutta sen jälkeen poni saakin ottaa oikein kunnolla lomaa. Sillä äitini lähtee jo tänä torstaina Skotlantiin ja laiska kun olen, olen ajatellut pitää ponilla lomaa (ellen oikein innostu ja kipaise tallille), lisäksi tuon 10 päivän jälkeen minulla on ratsastusleiri, jolloin Frida ainakin saa vapaata (: Eli kunnon hermolomat ja kesästä nauttimista luvassa molempien osalta.

Tässä samalla sysään myös blogin lomailemaan, vielä saattaa muutama postaus tulla, mutta nyt kun kuvaajakin karkaa (:D) en jaksa tänne päivitellä. Kerron sitten kuulumisia kun palaillaan lomilta!

Eilen tosiaan oli Fridan kengitys, kaikki sujui muuten hyvin, mutta vajaa 5min kengityksen jälkeen poni onnistui polkemaan toisen takakengän irti. Onneksi kengittäjä saatiin kiinni ja tuli laittamaan vielä kengän takaisin. Käytiin eilen myös hieman kävelemässä isolla kentällä ennen kengitystä, mutta ei sen kummempia.


Tänään ratsastelin Fridalla. Alkuun oli taas yhteisymmärryksessä parantamisen varaa, Fridaa kun ei olisi taas yhtään mun jutut kiinnostanut. Laitoin sen kuitenkin oikein kunnolla töihin ja käynnissä se pelasikin oikein kivasti (: (tietenkään ei tullut kameroita mukaan! :D) Ravissa oli myös oma hakemisensa ja sitä sainkin työstää melko pitkään, ennen kuin Frida lopetti pelleilyn ja myötäsi. Ravikin alkoi kuitenkin sujua, työstämisen myötä.

"Perustyöskentelyn" jälkeen pidettiin huilit ja näiden jälkeen otettiin kahta puomia peräkkäin uralla. Ensin käynnissä, jolloin ravattiin pitkä sivu harjoitusravia ja sitten kokonaan kevyessä ravissa. Käynnissä puomit ylittyivät siististi, mutta harjoitusravissa Frida vain jolkotteli pää taivaissa. No kyllä siellä pari hyvääkin ravipätkää tuli, jonka jälkeen siirryttiinkin ravitehtävään.


Ravissa Frida oli ensin aika pörhäkkänä, sen mielestä oli niin kiva päästä taas menemään puomeja (: Vauhtia löytyi ja kuunteleminen oli myös mielestäni aika vaatimatonta. Jotenkin se kuitenkin yhtäkkiä heräsi ja muuttui todella avoimeksi avuille. Loppuajan kulkikin ihan superhienosti! Nätissä paketissa, pohkeen edessä ja kuunnellen pienintäkin apua. Lisäksi puomitkin ylittyivät ihan loistavasti (: Tehtiin muutamat onnistuneet ylitykset ja loppuravien jälkeen siirryttiin käyntiin.

Kierrettiin tänään myös kenttä ratsain loppukäynneiksi. Sekin sujui hyvin, lukuunottamatta yhtä pientä säpsähdystä. Palattiin vielä kävelemään loppuajaksi kentälle, jonka jälkeen poni pääsikin sitten suihkuun. Jestas oli hikinen! Mutta sitä nämä ihanat helteet teettävät (poni on parhaassa tapauksessa hionnut jo kun sen hakee laitumelta) (: Hyvillä mielin siis poni saa pitää huomenna vapaan ja sitten tehdä vielä pari päivää töitä, ennen ihka aitoa lomaa d:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti