2011/06/07

Huh hellettä!


Jo on ollut ihanat ilmat (: Tänäänkin mittari näyttää +30 astetta ja vaikka omatunto vähän kolkuttaakin, niin jätän suosiolla tallikäynnin välistä. Ehtii sitä koko kesän talleilla, enkä juuri tänään 4h yöunien jälkeen lähteä seikkailemaan bussilla tallille paahtumaan.

Eilen kuitenkin kävin moikkaamassa Frida -tyttöä. Ihan hyvässä kunnossa se oli, potkuja tai muitakaan ruhjeita ei ollut (: Hakiessani ponin laitumelta, jäi Aku huutelemaan sen perään - Frida ei tunnu vieläkään siitä välittävän.


Eilen ajattelin vain juoksutella ponia, mutta tulin sittenkin toisiin ajatuksiin. Juoksuttaessa poni oli kauhean villi ja keskittyminen oli ajoittaista. Loppua kohden Frida kuitenkin alkoi kuunnella sen verran kivasti, että pyysin äippää hakemaan ohjat ja kypärän ja hyppäsin ponin selkään. Se tunne oli ihan uskomaton, koska olen viimeksi ratsastanut Fridalla ilman satulaa silloin kun tipuin ja sain aivotärähdyksen. Tällä kertaa Frida oli kuitenkin todella kiva, tuntui siltä että luottamus oli palannut ja muutenkin yhteistyö pelasi hyvin (:

Tehtiin käynnissä ensin hetki taivutteluja ja sen jälkeen aloitettiin pysähdysharjoitukset. Koitin pysäyttää Fridan mahdollisimman pienillä avuilla ja vaikka se kuinka kuulostaa yksinkertaiselta, ei se sitä ole. Loppua kohden kuitenkin pysähdykset tulivat tarkemmiksi, enkä joutunut käyttämään ohjaa edes sitäkään vertaa mitä normaalisti. Olen ihan hirmu tyytyväinen Fridaan kun oli niin hieno!!! (: Meillä ei ollut edes alaturppista, eikä siltikään poni tarrannut kiinni kuolaimeen, vaan oli todella pehmeä suustaan (; Jäi kyllä loistavat fiilikset!



Ratsastuksen jälkeen pesin Fridan pihalla ja se käyttäytyi jälleen oikein mallikkaasti. Sen jälkeen vaan ötökkämyrkyt päälle ja takaisin Akun luo laitumelle (;

6 kommenttia:

  1. Mitä ötökkämyrkkyä käytät? Mä kokeilen nyt tuota itsetehtyä, mistä omassakin blogissa kerroin ja tuntuu tehoavan. :) Viime vuonna ostin Biofarmin Fly-staria, eikä siitä tuntunut hirveästi apua olevan...

    VastaaPoista
  2. Anonyymi8/6/11

    Vau! Teillähän menee nykyään tosi hienosti, Frida on kehittynyt ihan törkeesti siitä, mitä sen viimeksi näin ja hyvä niin (: Pitäisi ehkä minunkin joskus pistäytyä taas katselemassa Friiduskaa, selkään minua on kuitenkaan turha pyytää :D
    Ai niin, piti vielä kehua nyt tässä kun kerran aloin kirjoittamaan, että kuvasi ovat todella hyvä laatuisia! Olen ihan kateellinen, kun itsellä tuntuu että blogspot raiskaa laadun totaalisesti!

    Täydellistä kesää sinne teille! (:

    VastaaPoista
  3. Anna, öö itse asiassa en muista tuon merkkiä. Jotain semi luonnonmukaista, kun en halua Fridaan myrkkyjä suihkutella (: Haiseekos tuo omatehty ihan törkeälle? Ei tuo meidänkään mömmö tunnu kovin tehokasta olevan, tai ainakin sitä saa reilusti suihkuttaa.

    Sara, voi kiitos hurjasti! (: On se tainnu jo jotain juttuja tajuta, vaikka vielä on paljon tekemistä. Jepjep, tule vaan moikkailemaan pallomasiinaa (:

    Tuttu tunne toi kuvien laatu; näyttää riippuvan vähän bloggerin päivästä milloin lataa hyvälaatuisena ja milloin ei. Oon vaan huomannu että kun kuvaan tolla pidemmällä putkella niin tulee parempilaatuisia kuvia, joten sillä nyt on kuvailtukkin (vielä kun sais toisen hyvälaatusen kuvan niin sais läheltäkin otettua kuvia). Joo en tiiä mitä selitän, mutta kiitos kumminkin (;

    Loistavaa kesää myös teille!

    VastaaPoista
  4. Onpas Frida hyvän näkönen näissä (kuvat muutenkin kivoja, taas vaihteeksi), mut mä en kyllä olis jaksanu pitää satulaa kahta viikkoa, hih!

    Nää kotitekoiset "ötökkämyrkyt" (etikka, pikiöljy ym.) tosiaan toimii ihan semi hyvin, vaan arvaa huvittaako nyt tohon toistaiseksi valkoseen poniin sotkea niitä. :-/

    VastaaPoista
  5. Ei se kovin hirveälle haise, käsiin kyllä jää etikan hajua, mutta sekin lähtee pois kun jaksaa hyvin pestä kädet. :) Tuo tuntuu kyllä toimivan, ainakin kärpäset ovat pysyneet kauempana ja Ponski tuntuu olevan rauhallisempi. :)

    VastaaPoista
  6. worryrock, voi ku olis vieläkin (edes) noin timmin näkönen :D Jep samaa mää Fridan kaa pelkään, et suihkutan siihen jotain ja hups kohta on edessä ihan musta ja tahmea poni!

    Anna, no pitääpäs kokeilla tuota etikkasekoitusta sitten kun tää aine loppuu (en edelleenkään muistanut katsoa nimeä) (:

    VastaaPoista