2011/06/13

Sadepäivinä on hyvä opiskella


Jes, meillä oli vihdoin valmennus! (: Edellisestä onkin aikaa jo yli kuukausi, joten oli hirmu mukavaa päästä opiskelemaan uutta ja saamaan lisää treenivinkkejä. Kelihän tässä muuttui tälläiseksi sateiseksi, mutta itse asiassa olen melko tyytyväinen tähänkin; olisi ollut tuskaa ratsastaa +30 asteen helteissä, tämä oli ihan hyvä kun ei edes satanut (:

Meinasi vaan käydä köpelösti, kun jumiuduttiin äidin kanssa kauppaan tekemään ostoksia ja meinattiin sitten myöhästyä. Tai no ei ihan myöhästyä, mutta itse kun haluaisin olla ajoissa (kun ollaan AINA kaikkialta myöhässä) ja laittaa ponin rauhassa. No tämä tietenkin näkyi ponissa ja jo laitsalta hakiessa se hyppi ja pomppi kuin hullu. Heti se vaistoaa, jos olen hermostunut / huonolla tuulella, sen siitä saa kun on herkkä poni :D

No onneksi Frida ei kuitenkaan sen kummempia pelleillyt, vaan lyhyen juoksutuksen jälkeen aloitettiin valmennus. Ensin työstin hetken itsenäisesti ponia, käynnissä pysähdyksiä ja taivutteluja, sen jälkeen molempiin suuntiin keventäen pari kiekkaa ravia. Etenkin ravissa Frida oli todella kivan tuntuinen! Valkkukin totesi, ettei ole yhtään epäsymmetrinen tänään (: Tämän jälkeen aloitettiin varsinainen treeni, eli väistöjen opettelu.


Ollaan Fridan kanssa yksikseen pariin kertaan kokeiltu väistöjä, mutta nyt tuli ahaa elämys! Opin tekemään väistöt puolipidätteiden ja painon siirron avulla, ei tarvinnut yhtään väistättävällä jalalla työnnellä tms. Kunhan vain kietoi jalan ponin ympäri ja siirsi painonsa väistettävään suuntaan niin poni väisti! Olin itsekkin todella yllättynyt, että Frida tajusi idean niin nopeasti ja hienosti :) Toki väistettävien askeleiden määrä on vähäinen ja jalat eivät mene vielä hurjasti ristiin, mutta idean tajuaminen oli se pääpointti. Frida oli kyllä oikein fiksu ja hieno (: Nyt siis jatketaan väistöjen opettelua itsenäisestikkin, eiköhän se kohta ala sujua oikein hyvin.

Lisäksi tänään treenailtiin puomeja, joita on tarkoitus jatkossakin treenata paljon (sekä esteille valmistautumisen että takaosan liikkeen kannalta). Ylitettiin ensin käynnissä yhtä puomia pari kertaa, jonka jälkeen kahta ja sitten kolmatta. Puomit olivat "tylsästi" peräkkäin ja Fridan oli tarkoitus vain nostella tarkasti jalkojaan niiden yli (ja minun olla hiljaa!). Poni suoriutui tästäkin tehtävästä hienosti, vaikka eipä sillä koskaan mitään ongelmia puomien kanssa ole ollut (; Niinpä sitten jatkettiin kolmen puomin ylitystä myös ravissa. Toki oli vaikeampaa kuin käynnissä, mutta hienosti Frida suoriutui tästäkin tehtävästä, kunhan itse muistin tukea sitä pohkeilla ja olla muuten hissukseen. Muutenkin poni oli hirmu kivan tuntuinen ravissa, oikein kivassa paketissa ja kuunteli apuja kivasti (: Ai että saa olla taas ylpeänä!


Ainoa mistä voin motkottaa on se, että Frida pariin kertaan säikähti jotain ihan älytöntä ja hieman hypähteli, mutta jos tämä oli Fridan "pöhinäpäivä" niin oli kyllä laimea sellainen. Ollaan siis tyytyväisiä, että siitäkin suoriuduttiin kunnialla! En nyt tiedä oikein mitä kertoisin, kun tuntuu että menee pelkäksi hehkutukseksi, mutta ei tässä oikein muuta voi kun poni loisti ja ylitti odotukset (; Hieno Friida!


pahoittelut kun ei ole kuin tylsiä ravipätkiä, mutta kone ei suostunut yhteistyöhön >:(

6 kommenttia:

  1. Ah, mäkin haluun tunneille! Ainoo vaan, että meidän valmennukset on koppimatkan päässä. :-/
    Mut hienolta se Frida näissä näyttää!

    VastaaPoista
  2. worryrock, no toivottavasti teille kuitenkin tulee joskus mahdollisuuksia päästä tunneille :> Joskus osaan olla niin onnellinen (vaikkei kaikki menis ees hyvin), että saan melkein kaiken >>:D

    Äh, mä en tykkää noista kuvista ollenkaan, mutta koska en kestä kuvattomia postauksia niin oli pakko lisätä :D Kiitos kumminkin!

    VastaaPoista
  3. toi on niin hienon näkönen toi sun ponis (: kuka sua käy valmentamassa ?

    VastaaPoista
  4. possssu, voi kiitos (: Frida kiittää (vaikka vois se vähän hoikempi kyllä olla!). Karoliina Mönkkönen käy meitä valmentamassa.

    VastaaPoista
  5. voi mä just rakastan noit hirveet palloi !

    VastaaPoista
  6. possssu :DD Onhan ne suloisia

    VastaaPoista