2011/06/16

Löllykkää jänskättää


Ihanaa aurinko paistaa taas! ☺ Tai ainakin tänään ja tietenkin oon jo hirmu tyytyväinen siitä. Tulin tosiaan tänään Vihdistä isäni luota ja asemalta lähdettiinkin suoraan kohti tallia. Frida tuli tänään oikein nätskästi talliin sisälle, ei yhtään pöhissyt tms. mitä on parina kertana tehnyt.

Myös tänään oli tarkoitus mennä isolle kentälle totuttelemaan juoksutukseen. Frida oli jo valmiiksi ihan ötököiden syömä, eikä tuntunut riittävän vaikka suihkuttelinkin ötökkämyrkkyä päällemme (en jaksanut laittaa päähän ötökkämyrkkyä -> poni viskoi päätään hulluna), ihanaa iso kenttä ♥ Muutenhan se on ihan unelma, mutta inhottavasti kaikki itikat on siellä mettän keskellä. No, pikku vikoja (;



Isolle kentälle matka sujui tosiaan ihan nätisti tänäänkin, siinä ei olekkaan ollut ongelmia. Frida ei pelkää edes vierestä kuuluvia rakennutyömaan ääniä, vaikka itse kentällä niitä vähän säpsyykin. Tänään Frida oli muutenkin kentällä vähän tavallista säpsympi, joka varmasti osittain johtui siitä, että oltiin kentällä juuri "hälinä-aikaan" (ihmiset tulivat töistä kotiin, rakennustyömaalla melskattiin jne).

Käynti sujui vielä ihan rauhallisesti ja hyvin, poni ei yhtään kyttäillyt eikä pelleillyt (: Mutta sitten kun tuli vuoroon ravi alkoi tapahtua. Pari ensimmäistä kiekkaa sujui hyvin ja Frida siirtyi hienosti käyntiinkin ja oli muutenkin avuilla. Sitten se vain yhtäkkiä huomasi jotain ja singahti laukkaan pöhisten. En vieläkään tiedä mitä se siellä näki, mutta toisen portin reuna oli ponista aivan kamalan kauhea :D Sitä piti tuijottaa ja pöhistä vaikka kuinka (mutta hei, poni ei lähtenyt kiskomaan tai käsistä!!! :)).




En kuitenkaan välittänyt pöhisemisestä, vaan pyysin ponia jatkamaan laukkaa. Pian se rauhoittuikin (ei mennyt kuin kierros tai pari) ja laukkasi oikein hienoa laukkaa ilman riekkumista (: Tehtiin paaaljon laukkaa ja siirtymisiä, jolloin ponille ei jäänyt niin paljon aikaa tuijotella ja pöhistä. Frida olikin ihan superkiva, tarjosi energistä ja hyvin pyörivää laukkaa ja oli kuitenkin kuulolla ((: Laukan lisäksi toki otettiin rauhallisempia ravipätkiä ja ravi+käynti siirtymisiä.

Käytiin myös välillä seisoskelemassa pelottavassa kohdassa, ei Frida siitä mitään sen enempää tuumannut. Pinkeänä vain katseli tielle, mutta ei edes pöhissyt. Tehtiin vielä hetki oikeaan kiekkaan treeniä, kunnes vaihdettiin suunta.



Toiseenkiin suuntaan Frida keksi "pelottavan kohdan", mutta ei päässyt siitä sinkoilemaan. Siirryttiin vain lähemmäksi hurjaa nurkaa ja laitoin ponin kunnolla töihin. Olen aika iloinen, että se siinä sitten rentoutui, eikä edes yrittänyt singota. Vasempaan kiekkaan laukka oli lähempänä "normilaukkaa" (laahaavaa, ei pyörivää ja voimatonta), mutta suhteessa kuitenkin paljon pyörivämpää kuin yleensä. Lisäksi Frida laukkasi pidempiä pätkiä kuin yleensä! Edistystä siis toivottavasti tapahtuu laukankin kanssa, nyt kun pääsee oikein isoon tilaan pyörittämään sitä (;

Vasempaan kiekkaan ei tehty yhtä paljon treeniä, koska ei ollut niin jännittynyt. Lopeteltiin tämän jälkeen ottamalla piuhat pois ja Frida sai kävellä vielä ilman niitä pari kiekkaa. Olen aika ylpeä, kun ei yhtään pöhissyt ilman piuhoja (; Ei edes tuumannut mitään, kun Sanni ja Saana tulivat kentälle. Hieno ponski ((:



Treenin jälkeen huuhtaisin ponin ja myrkyttelin (+mömmöt), jonka jälkeen löntysteltiin laitsalle reippaaseen tahtiin. Tassuissakaan ei ole enää juuri ollenkaan nestettä ((: Huomenna olisi tarkoitus katsoa juttuja vähän selästäkäsin.

2 kommenttia:

  1. En ole tainnut ennen mainita mutta Fridalla on kyllä hirmu hyvännäköinen ravi, kehittynytkin toki on mutta minusta se on aina näyttänyt niin kivalta nimenomaan ravissa! :--)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos, itekkin oon kyllä aina tykännyt Fridan ravia työstää, vaikka onhan se aika etupainonen vieläkin. Sit aina moitin itteeni, ku en jaksa panostaa käyntii ku ravia on niin kiva humpsutella :DD

    VastaaPoista