2011/06/12

Voit sanoo super Fridaks (;


Tänään oli ihan uskomaton päivä vaikka tehtiinkin ihan perus juttuja (;
Aloitettiin löllykän kanssa juoksuttelemalla molempiin suuntiin kä + ra, jonka jälkeen vielä pienet pätkät laukkaa suuntiinsa. Laukan kanssa oli hieman erimielisyyksiä (Frida ei olisi millään jaksanut), mutta kun sekin saatiin sujumaan oli kokonaisuus oikein kiva (:

Ei siis tehty pikku kentällä kummempia, kevyt löllöttely, jotta pysyy vetreänä huomista valmennusta ajatellen. Loppukäynneiksi lähdettiinkin taas isolle kentälle ja matka sujui jälleen kerran hienosti (: Ei ole ollut mitään ongelmia sen ensimmäisen kerran jälkeen; Frida malttaa hienosti odottaa, eikä edes yhtään kyttäile! Tämä päivä poikkesi kuitenkin muista siinä, että päätin "ensimmäistä" kertaa juoksuttaa isolla kentällä.


Olenhan minä ponia siellä juoksuttanut aiemmin kaksi kertaa, mutta lähinnä se on vain tuijotellut ja pöhissyt / sinkoillut. Nyt kuitenkin kun ollaan siedätetty niin hyvin, niin uskaltauduin juoksuttamaan pitkästä aikaa ja oli kyllä kannattava kokeilu (: Piuhat oli ponilla löysimmillään päällä rauhoittamassa menoa, vaikka ei siinä mitään rauhoittamista edes ollut! Frida oli todella upea, uskalsi kulkea hienosti ympyrällä eikä edes kyttäillyt mitään!!! (: Otettiin myös molempiin suuntiin ravia ja Frida oli siinä vielä mahtavampi, tahdikas ja kuuntelevainen. Jäi todella upeet fiilikset, nyt voidaan hyvällä mielin alkaa juoksuttamaan useemminkin isolla kentällä (;


Käppäiltiin sitten sieltä takaisin ja vuorossa oli jälleen kerran suihku, jonka jälkeen poni pääsi takaisin laitumelle. Laitumelle vientikin on sujunut nyt oikein kivasti kun hommasin ketjunarun, kertaalleen kun muut hevoset pääsivät Fridaa näykkimään ja se lähti laukallekkin päätin että oman turvallisuuden vuoksi hommaan ketjunarun ja hyvin on siis toiminut. Lisäksi tänään poni uskalsi kulkea maassa olevan sähkölangan (ei päällä oleva) yli (yleisesti ottaen ei suostu kulkemaan minkään vähäänkään aitaa muistuttavan yli tai ali vaan vetää kauheat showt), jotta päästiin tallille lyhyempää reittiä, se voitti siis monessa asiassa itsensä! Olen ylpeä (:

4 kommenttia:

  1. Anonyymi14/6/11

    en kyllä uskaltaisi hevostani talutella minkäänlaisten lankojen yli. Äkkiä ne oppii ettei kauheesti tarvi lankoja kunnioittaa.. kiva blogi!

    VastaaPoista
  2. En usko, että hevonen yhdistää maassa olevan narun aitaan? Minusta on lähinnä naurettavaa ajatella, että hevonen rupeaisi karkailemaan sen takia että kulkee narun yli, tällä perjaatteella kaikki irtohypytyksessä hyppäävät hevoset hyppisivät aina aitojen yli (toki on niitäkin yksilöitä jotka hyppivät), koska eivät enää kunnioittaisivat "aitoja".

    VastaaPoista
  3. Mutta toki hevoset ovat yksilöitä ja jokaisella tallilla on omat tapansa (:

    VastaaPoista
  4. Anonyymi23/6/11

    hmm, juoksuttaessa sinun kuuluisi olla hevosen sään ja pyllyn välisellä alueella. menemällä sään ja pään väliin, hidastat/pysäytät hevosen. hienon hieno poni !! :)

    VastaaPoista